Olieprijzen weer in de lift | Belegger.nl

Olieprijzen weer in de lift

Door Belegger.nl op 24 jun 2019 om 11:15 | Views: 1.862

Olieprijzen weer in de lift

De olieprijzen stijgen maandag opnieuw na de winsten van afgelopen week. De spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten blijven hoog, nu de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken dreigt met ‘significante sancties' tegen Iran.

Brentolie noteert op moment van schrijven rond de 65 dollar per vat, West Texas Intermediate rond de 58 dollar.

Geen oorlog

President Trump blies eerder nog een aanval op Iraanse doelen af en stelde geen oorlog met Iran te willen. Iran schoot donderdag een Amerikaanse drone uit de lucht, maar een tegenaanval zou “onnodige levens kosten”, en niet in verhouding staan met de actie van Iran, stelde Trump.

Minister van Buitenlandse zaken Mike Pompeo komt nu echter met de uitspraak dat Iran ‘significante sancties’ kan verwachten, zo schrijft persbureau Reuters. 

'Stevige toon'

“Dat is een behoorlijk stevige toon”, zegt Michael McCarthy, hoofdstrateeg bij CMC Markets. “Wij hebben onze zorgen over die sancties, maar aan de vraagkant ziet het plaatje er beter uit. Dat heeft te maken met het beleid van de centrale banken, waar uiteindelijk alle grondstoffen van profiteren.”

De Federal Reserve zette afgelopen week de deur open richting een renteverlaging in juli. Een renteverlaging zou de groei van de Amerikaanse economie moeten aanjagen. Ook ECB-baas Mario Draghi hintte afgelopen week op extra stimulering van de economie.

Dollar 

Ook wijst McCarthy op de zwakkere dollar, wat gunstig is voor de vraag. De prijs van olie wordt namelijk vaak in dollars uitgedrukt, dus bij een zwakkere dollar wordt olie voor houders van andere valuta ‘goedkoper’.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.