'Beurzen kunnen nog verder stijgen' | Belegger.nl

'Beurzen kunnen nog verder stijgen'

Door Belegger.nl op 25 jun 2019 om 08:00 | Views: 4.473

'Beurzen kunnen nog verder stijgen'

Hoewel de nieuwe recordstanden op de Amerikaanse beurzen enigszins misleidend zijn, vormen ze wel een bullish signaal.

Dat zei hoofdstrateeg Christopher Harvey van Wells Fargo, die voorspelt dat de markt verder het recordgebied zal ingaan. Volgens Harvey hebben aandelen meer ruimte om te stijgen omdat de markt een renteverlaging door de Federal Reserve niet volledig heeft geprijsd. 

"De aandelenbeweging is een beetje misleidend. We denken dat mensen het echt verkeerd interpreteren. Iedereen denkt dat we een geweldige opmars hebben gehad en dat het tijd is om winst te nemen. Maar de markt is eigenlijk vlak gebleven sinds de vorige vergadering van de Fed", zei Harvey tegen Cnbc.

Recordstanden door hoop op renteverlaging

De Amerikaanse centrale bank hield de rente deze maand nog onveranderd, maar zette de deur wel open voor een renteverlaging later dit jaar. Veel economen denken dat de Fed mogelijk in juli al de rente zal verlagen.

Dit vooruitzicht heeft ertoe bijgedragen dat de Dow Jones-index en S&P 500 nieuwe recordstanden bereikten. De beide indexen wonnen afgelopen week meer dan 2% en de S&P koerst af op zijn beste eerste jaarhelft in 22 jaar.

"De Fed is meer gematigd geworden. De rentecurve begint steiler te worden en de waarderingen zijn relatief aantrekkelijk. Beleggers zijn er echter niet voor gepositioneerd. Ze zijn juist zeer defensief gepositioneerd", aldus de Wells Fargo-strateeg.

Opmars van 5% boven huidig recordniveau

Harvey, een van de grootste optimisten op Wall Street, hanteert een koersdoel voor de S&P 500 van 3.088 punten aan het einde van het jaar. Dat ligt 5% boven het huidige recordniveau. Hij werd echter pas zo'n twee maanden geleden optimistisch toen hij vaststelde dat zijn koersdoel van 2.665 punten voor 2019 te laag was.

"We dachten dat de bedrijfswinsten dit jaar niet zo geweldig zouden zijn. Maar wat er in de tussentijd is gebeurd, is dat de tarieven zijn gedaald", aldus Harvey. 

Vooruitgang handelsgesprekken nodig

Ondanks zijn positieve marktvooruitzichten, merkt Harvey wel op dat de Amerikaanse economie niet op het niveau is waar het twaalf maanden geleden was en dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China de groei onder druk zet.

Maar zolang de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking tijdens de G20-top van deze week zonder escalatie van het conflict worden voortgezet zal de aandelenmarkt volgens hem verder blijven stijgen.

"Het is een lang proces en we moeten wat vooruitgang boeken. Wat we niet willen zien, is dat beide partijen de onderhandelingen afbreken en met lege handen naar huis gaan."

Lees ook: Goldman adviseert deze 5 superaandelen te kopen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.