De 5 best presterende S&P 500-aandelen van 2019 | Belegger.nl

De 5 best presterende S&P 500-aandelen van 2019

Door Belegger.nl op 25 jun 2019 om 14:00 | Views: 4.221

De 5 best presterende S&P 500-aandelen van 2019

Afgelopen week bereikte de S&P 500 recordhoogtes, gevoed door optimisme over het ruimere monetaire beleid in de VS. Ook het vooruitzicht van gesprekken tussen de VS en China tijdens de G20-meeting aankomend weekend zorgen voor goedgemutste beleggers.

In dat kader selecteert Zacks.com 5 aandelen die dit jaar al een sterk momentum hebben laten zien, maar ook een Buy of Strong Buy-rating krijgen.

Dat resulteert in een lijstje met aandelen dat meer dan 45% is gestegen in de eerste zes maanden van 2019, maar ook goede papieren heeft voor de tweede helft van het jaar.

Xerox: +76,9%

Dit bedrijf, met een marktkapitalisatie van bijna 8 miljard dollar, heeft een leidende positie op het gebied van documenten beheren en reproduceren. De meeste mensen kennen Xerox van de kopieermachines en printers. Het bedrijf paste de winstverwachtingen in positieve zin aan en de verwachte winstgroei ligt op 12,4%. Het aandeel heeft een Buy-rating bij Zacks.

Anadarko Petroleum: +59,4%

Anadarko is een van de grootste onafhankelijk olie- en gasbedrijven van de VS, dat vooral actief is in de Golf van Mexico. De marktkapitalisatie ligt op 35 miljard euro. Het verwachte winstgroeipercentage ligt op 19, en het aandeel krijgt van Zacks.com een Strong Buy-rating. 

Copart: +55%

Copart is een bedrijf dat online veilingen verzorgt, gespecialiseerd in autoverkopen. De marktwaarde is zo’n 13 miljard dollar. De verwachte winstgroei is 27% en het aandeel heeft een Buy-rating.

Celgene: +52,6%

Dit biotechnologiebedrijf werkt hard aan de ontwikkeling en commercialisatie van innovatieve behandelingen van kanker en immuun-ontsteking gerelateerde ziekten. De marktkapitalisatie is 69 miljard dollar. De verwachte winstgroei is zo'n 21%. Het aandeel heeft een Buy-rating bij Zacks.com.

Tyson Foods: +45,6%

Deze gigant in de voedselindustrie is de nummer 2 in de wereld als het gaat om de verwerking van kip, rund- en varkensvlees. De marktkapitalisatie is 28,4 miljard dollar. De verwachtingen voor de winst zijn voor nu niet al te rooskleurig; verwacht wordt dat de winst daalt met 3,1%. Toch krijgt het aandeel nog wel een Buy-rating mee.

Zie ook: 5 beleggingskansen voor tweede helft 2019

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.