Zware strijd bij Aegon

Door Nico Bakker op 26 juli 2019 12:40 | Views: 9.956

Zware strijd bij Aegon

Na een turbulent half jaar is de afgelopen weken een hevige strijd gaande rond het kantelpunt op 4,60+. Noch beer noch stier weet te overtuigen. Wordt het breken of draaien voor het aandeel?

We bekijken de kansen op de weekgrafiek voor de actieve belegger.

Hoe ligt het speelveld erbij?

Hoe ligt het speelveld er charttechnisch bij? Bijna heel 2018 werd gekenmerkt door een zijwaartse range tussen circa 4,80 en 5,60. In de laatste twee maanden volgde een afstraffing waarbij de steunzone neerwaarts werd doorbroken en in rap tempo lagere niveaus werden opgezocht.

De markt vond de afstraffing rond 3,79 wel genoeg en daar werd eind vorig jaar een bodem geplaatst. Sindsdien herstelde de koers flink richting de oude bodems. Rond 4.60+ werd getopt waarna de koers echter opnieuw afdaalde.

Inmiddels is er een range gevormd tussen grofweg 3,80+ en 4,60 en noteert Aegon net onder het koersgemiddelde en de weerstand op 4,60. Hoe nu verder? 

Duidelijk kantelpunt

De afgelopen weken is er lichte verkoopdruk zichtbaar. De koers liftte afgelopen week niet mee op de tijdelijke euforie en thans is een zwarte candle zichtbaar. Er is op het dashboard nog sprake van een Supportconditie, oftewel een herstelfase, waarbij de indicatoren hinten op aanstaande topvorming.

Bij een opwaartse doorbraak klimt het aandeel mogelijk door naar de oude range, waarbij het speelveld verschuift naar de zone 4,60-5,60. Charttechnisch ligt er dus een euro potentieel.

Maar wat als de markt anders besluit? Bij meer verkoopdruk ligt een afdaling richting de steunzone 4,00/3,80 op de loer. Wellicht geven de halfjaarcijfers rond 15 augustus een impuls, maar mogelijk neemt de markt hier de komende weken reeds een voorschot op.

Kansen voor long én short

Hoe het ook zij, het kantelpunt rond 4,60 biedt dus zowel kansen voor de long- als voor de shortbelegger. De chart zal de juiste kant hopelijk spoedig laten zien. 

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.