3 koopwaardige Amerikaanse bankaandelen | Belegger.nl

3 koopwaardige Amerikaanse bankaandelen

Door Belegger.nl op 1 aug 2019 om 08:45 | Views: 4.290

3 koopwaardige Amerikaanse bankaandelen

De kwartaalcijfers van de grote en regionale Amerikaanse banken laten tot nu toe een gemengd beeld zien. Enerzijds maakten verschillende banken sterke resultaten bekend, terwijl vele andere banken leden onder lagere handelsinkomsten.

Als de Federal Reserve de rente begint te verlagen, wordt het voor beleggers steeds moeilijker om bankaandelen te selecteren die stand kunnen houden. Maar het is wel de moeite waard.

Eersteklas dividendgroei

Ten eerste omdat de dividendgroei van de bankaandelen eersteklas is. Doordat de economie de afgelopen jaren is gestabiliseerd, zijn de belangrijkste banken zeer goed gekapitaliseerd. Dat heeft de Fed doen besluiten om de beloningsprogramma's voor aandeelhouders van de banken goed te keuren. De dividendrendementen van de banken zijn teruggekeerd naar de niveaus van vóór de recessie en ze blijven eigen aandelen inkopen.

Daarnaast zijn de bankaandelen goedkoop. De koers-winstverhouding van het Financial Select Sector SPDR Fund bedraagt momenteel 12.

Het is dan ook aantrekkelijk om grote bankaandelen op te nemen in uw portefeuille. Beleggers moeten alleen een beetje selectief zijn in de banken die ze kiezen. Om hen te helpen selecteerde InvestorPlace drie grote Amerikaanse bankaandelen die het waard zijn om vandaag te kopen.

1. Bank of America

Aan Bank of America kunt u goed zien hoe wisselend het winstbeeld dit kwartaal was voor de grote banken. Op het eerste gezicht was de gerapporteerde winst van de bank teleurstellend, vooral in vergelijking met veel concurrenten. Het bedrijf wist de winstramingen maar net te verslaan en de omzet lag in lijn met de verwachtingen van analisten.

De efficiencyratio en het rendement van Bank of America waren echter geweldig. In vergelijking met andere topbanken was het zelfs de meest winstgevende bank. De reden ligt in de afdelingen Consumenten en Vermogensbeheer.

Het aantal privé-accounts groeide. Deposito's stegen meer dan 6% in het kwartaal en de bank liet een robuuste kredietgroei zien. Bovendien beginnen de forse investeringen in digitalisering en fintech-apps vruchten af te werpen bij de particuliere klanten. Daarnaast bracht het onderdeel Merrill Lynch meer dan 11 miljard dollar aan omzet op, een stijging van 11% op jaarbasis.

Bank of America ziet reële groei op verschillende belangrijke gebieden en deelt die met zijn aandeelhouders. Dankzij deze verbeterde resultaten kon Bank of America het dividend onlangs met maar liefst 20% verhogen. Met een rendement van 2,34% kan Bank of America weleens een van de beste bankaandelen zijn om te kopen op basis van de resultaten in het afgelopen kwartaal.

2. U.S. Bank

Onder de grote banken valt U.S. Bank het minst op. De reden is de gelijkmatigheid van het bedrijf. Met andere woorden U.S. Bank is een beetje saai vergeleken met grote namen als Goldman Sachs en JPMorgan. Het bedrijf heeft de risicovolle delen van de banksector altijd vermeden en richt zich op traditionele activiteiten als spaartegoeden en leningen.

In het afgelopen kwartaal boekte de bank meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht. Intussen voelde U.S. Bank, in tegenstelling tot veel andere banken, niet zo'n enorme druk op de netto-rentemarges. De marge tussen wat voor spaartegoeden moet worden betaald en wat voor leningen kan worden gevraagd nam toe, zowel op kwartaalbasis als op jaarbasis. Dat kunnen niet veel banken zeggen. De saaie focus van de bank levert duidelijk voordelen op.

Maar U.S. Bank is eigenlijk helemaal niet zo saai. De bank is een belangrijke speler op fintech-gebied. Apps en andere technologie vergroten omzet en winst. Zo kan de bank vestigingen sluiten, terwijl tegelijkertijd wordt uitgebreid naar nieuwe gebieden via digitaal bankieren en online leningen. Het nieuwe digitale leningplatform wordt gezien als een belangrijke asset van de bank.

Al met al kan U.S. Bank een perfect aandeel zijn om te kopen. U krijgt een mooie mix van traditioneel 'saai' bankieren gecombineerd met een groeiende fintech-portefeuille. Dat is precies wat beleggers zouden moeten willen als het gaat om bankaandelen.

3. Bank of New York Mellon

Een koersdaling van 9% kan een geweldige kans zijn om aandelen van een van de betere banken te kopen. Zoals veel bedrijven in de sector werd Bank of New York Mellon zwaar getroffen in het afgelopen kwartaal door dalende netto-rentemarges. Beleggers konden dat niet waarderen en deden het aandeel van de hand.

Maar die koersdaling is niet gerechtvaardigd. Bank of New York Mellon is namelijk geen gewone bank waar mensen een rekening kunnen openen. Het is een zogenoemde 'custodian' bank, die als taak heeft het in bewaring nemen, beheren en administreren van effecten voor andere professionele partijen.

Andere banken, bedrijven, vermogensbeheerders en vermogende particulieren laten Bank of New York Mellon transacties uitvoeren en verwerken, activa bewaren en liquiditeits- en kredietdiensten verlenen. De netto-rentemarges van Bank of New York Mellon zijn sowieso niet vergelijkbaar met die van Bank of America of andere banken.

Pershing, de divisie voor effectendienstverlening, zag de omzet met 1% stijgen, terwijl de afdeling afwikkeling en zekerstellingen een omzetgroei van 6% op kwartaalbasis liet zien. Al met al slaagde Bank of New York erin om de winst per aandeel met 7% te laten stijgen ten opzichte van het vorige kwartaal.

Aangezien Bank of New York blijft presteren, kan dit een goed moment zijn om gebruik te maken van de koersdaling van deze eersteklas bank met groeiend dividend.

Lees ook: 7 koopwaardige aandelen voor defensieve beleggers

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.