'SBM eindelijk weer koopwaardig' | Belegger.nl

'SBM eindelijk weer koopwaardig'

Door Belegger.nl op 8 aug 2019 om 15:00 | Views: 2.964

'SBM eindelijk weer koopwaardig'

Goed nieuws over de kat met negen levens, zoals Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk SBM Offshore noemt. De orderintake voor het eerste half jaar was sterk en geeft het bedrijf mooie groeimogelijkheden in de toekomst.

“De meeste olietoeleveranciers hebben het nog steeds moeilijk, maar dat geldt niet voor SBM Offshore”, schrijft de analist. 

“De groep was de afgelopen jaren bezig met het afwerken van het omvangrijke omkoopdossier. Er kwamen bijna geen nieuwe orders voor olieplatformen, maar gelukkig draaide de cashflow ondertussen door dankzij de langjarige leasecontracten.”

Orders druppelen weer binnen

Inmiddels zijn de juridische problemen achter de rug en druppelen de orders binnen. Inberg: “Van Petrobras kreeg SBM in juni een mooie opdracht voor de bouw en de lease van de Méro 2, die na constructie 22,5 jaar lang olie gaat oppompen voor de kust van Brazilië.” 

“Eerder kregen ze al een nieuwe order van Exxon voor tweede FPSO (Liza Unity) die voor de kust van Frans Guyana aan het werk moet.” De analist verwacht dat er in de toekomst meer orders zullen volgen.

Wereld nog verslaafd aan olie

De vraag naar FPSO’s (Floating Production, Storage and Offloading, een soort drijvend productieplatform), gaat toenemen. “De wereld is nog steeds verslaafd aan olie, en grote oliemaatschappijen willen vooral bestaande velden leegpompen”, legt de analist uit. “Het grote aantal prospects zal het orderboek de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid lekker doen vollopen.”

De koerswinstverhouding voor het aandeel ligt rond de 15, en het bedrijf heeft goede groeivooruitzichten. Dit maakt dat het eindelijk weer koopwaardig is, vindt Inberg. 

Reacties

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
up en down
0
Inderdaad het leegpompen van olievelden die zo langzamerhand uitgeput worden De mens blijft op die smurrie rijden vliegen en hebbedingetjes maken het lijkt wel dat ze oceanen leeg pompen en olie steeds weer aangemaakt wordt door moeder aardkloot
dat de vervuiling veel kapot maakt door de massale gebruikname van die smurrie zal de mens een worst wezen Uiteindelijk als in 2050 alle oliebronnen echt op zijn dan is ook de mens verdwenen vanwege grote kernoorlogen die het laatste stukje mens van deze aardbodem heeft vernietigd
De brulaap die de USA nu leidt,leidt de USA is als eerste land die aan de beurt is,,omdat de westerlingen die sinds Columbus die daar hebben huisgehouden zullen boeten voor de vernietiging
van het amerikaanse land die ze met geweld en moorden op de bevolking die daar eeuwen de natuur respecteerden zich hebben toegeeigend!???
duyn
0
ik zou even opletten met sbm , de grote fraude komt er aan , kijk zembla op tv 12 september
frankvl
0
up en down, luister eens naar the last resort van the Eagles. Een punt van herkenning.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.