Spannende fase voor ASR | Belegger.nl

Spannende fase voor ASR

Door Nico Bakker op 9 aug 2019 om 12:30 | Views: 1.706

Spannende fase voor ASR

Nu de beren de steunzone rond 32,00 stevig onder druk zetten, liggen er twee scenario’s op tafel die beiden bruikbaar zijn voor de trendvolgende belegger. Met een blik op de grafiek is al snel duidelijk dat een dalende trendfase van kracht is. Maar ook een steunscenario kan zich aandienen.

Ik zal beide mogelijkheden voor u uiteenzetten.

Lagere toppen

Na de start in 2016 noteerde het aandeel een aantal weken lager met een dieptepunt op krap 15 euro. Sindsdien ging het rap bergopwaarts en in 2018 werd de top bereikt op krap 42 euro.

Daarna werd de volatiliteit een stuk groter en sindsdien beweegt het aandeel tussen de steunzone rond 32 en de weerstandzone rond 40. Daarbij worden er lagere toppen gevormd. Een teken dat steeds minder beleggers hogere niveaus mogelijk achten.

Ligt een neerwaartse doorbraak van de steunzone rond 32,00 dan op de loer? 

Breken of draaien?

Het mag geen verrassing zijn, dat de indicatoren in de min noteren en de Down conditie valide is op het Dashboard. Nu de koers is aanbeland rond de steun, wordt het ‘breken of draaien’ rond het kantelpunt.

Er zijn nog geen signalen van bodemvorming op de weekgrafiek. Offensieve reboundspelers kunnen overwegen te wachten op witte candles. In dat geval behoort een rit richting 36 weer tot de mogelijkheden. Bij een neerwaartse doorbraak ligt de steunzone rond 31 nog als vangnet op het speelveld. Daaronder krijgt de dalende trend een impuls.

Al met al komt het er dus nu wel op aan. Eerst de strijd rond de steun maar kritisch volgen en kijken of de bulls terugkeren. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.