'Meerjarige bullmarkt voor goud ligt voor ons' | Belegger.nl

'Meerjarige bullmarkt voor goud ligt voor ons'

Door Belegger.nl op 14 aug 2019 om 12:25 | Views: 9.611

'Meerjarige bullmarkt voor goud ligt voor ons'

In een wereld van negatieve rentes wordt goud steeds aantrekkelijker. Volgens sommige analisten kan de koers van het edelmetaal weleens gaan oplopen richting de 2000 dollar per troy ounce, schrijft CNBC.

Eind mei brak de goudprijs door de grens van 1300 dollar en sindsdien heeft het niet meer achterom gekeken. Momenteel beweegt de koers rond de 1500 dollar, met een piek op dinsdag van 1531 dollar. 

Nieuwe realiteit

“Wij hebben een longpositie en mikken op 1585 dollar”, zegt Daniel Ghali, grondstoffenstrateeg bij TD Securities. “Maar we denken dat het nog hoger gaat. De komende jaren, waarin onconventionele maatregelen door de centrale banken steeds meer de nieuwe realiteit worden, komt de 2000 dollar in zicht.”

In september 2011 bereikten goud futures een all time high van 1923 dollar.

Strategen van TD Securities denken dat de vele jaren van ruim monetair beleid door centrale banken ervoor gezorgd hebben dat er veel minder ‘veilige havens’ over zijn. De hoeveelheid schuld met een negatieve rente neemt toe, en dit leidt tot meer vraag naar edelmetalen.

'Meerjarige bullmarkt voor goud'

Ghali: “De reden van negatieve rentes is dat de vraag naar veilige havens groter is dan het aanbod. Goud profiteert daarvan. Ik denk dat we kunnen stellen dat we aan de vooravond staan van een meerjarige bullmarkt voor goud.”

Ook Michael Widmer, metalenstrateeg bij Bank of America Merrill Lynch, denkt dat de negatieve rentes goud laat blinken. “Alle rondes van monetaire verruiming hebben hun effect gehad. En er komt nog meer.”

Lees ook de column van John Beijer: Goud gaat weer blinken

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.