Goldman adviseert dividendaandelen te kopen

Door Belegger.nl op 23 augustus 2019 08:20 | Views: 8.000

Goldman adviseert dividendaandelen te kopen

In een tijd van dalende obligatierendementen adviseert Goldman Sachs zijn klanten om bedrijven te kopen die een hoog dividend betalen.

Ddividendaandelen worden volgens de Amerikaanse bank momenteel verhandeld op de voordeligste niveaus in bijna veertig jaar ten opzichte van aandelen met lage dividendrendementen. Dat meldt CNBC.

"Met een rendement op de tienjarige Amerikaanse staatsobligatie van slechts 1,5% en de Fed die dit jaar waarschijnlijk nog twee keer de rente zal verlagen, moeten beleggers op zoek naar kansen in dividendaandelen", zei David Kostin, hoofdstrateeg bij Goldman Sachs.

Op zoek naar veilige havens

Beleggers hebben zich onlangs op veilige havens als staatsobligaties gestort en hebben de obligatierendementen afgelopen week naar historische dieptepunten gestuwd toen de aandelen in de uitverkoop gingen.

Als de aandelenmarkt blijft wankelen door de zorgen over een vertragende wereldeconomie en de oplopende handelsspanningen, kunnen beleggers volgens Kostin beter uitkijken naar aandelen met stabielere dividendinkomsten.

Divendendaandelen opvallend goedkoop

De markt waardeert op "een te pessimistisch niveau" van dividenduitkeringen, waarbij slechts 0,7% groei in het volgende decennium is ingeprijsd, benadrukte Kostin. Bovendien is de waarderingskloof tussen aandelen met een hoog en een laag dividendrendement nu bijna het grootst van de afgelopen veertig jaar, zei de strateeg.De realiteit is dat Amerikaanse bedrijven hun dividenden gestaag verhogen. Het dividend van de S&P 500-bedrijven is volgens Kostin met 9% gestegen in het eerste en tweede kwartaal. Goldman voorspelt dat de dividendgroei van de S&P 500 op jaarbasis in het volgende decennium 3,5% zal bedragen.

3,8% rendement

Voor zijn mandje van dividendaandelen selecteert Goldman aandelen met een sterke dividendgroei en hoge dividendrendementen, op basis van hun dividendramingen en uitbetalingsratio's. Het gemiddelde aandeel in Goldmans mandje heeft een dividendrendement van 3,8%, tegen 2,1% voor het doorsnee S&P 500-aandeel.

AbbVie, AT&T, Kohl's en data-opslagbedrijf Seagate Technology hebben allemaal een dividendrendement van rond de 6% en staan op de Goldman-lijst van ongeveer 50 dividendaandelen.

Ook voedselverwerker Archer-Daniels Midland, Citizens Financials, Valero Energy, Eaton, Evergy en vastgoedbedrijf Simon Property Group behoren tot de groep van dividendgroeiers met rendementen van meer dan 3,5%.

Zie ook: Deze 14 aandelen waren bij elke recessie winstgevend

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.