Trend Zonne-energie: +70% over de afgelopen 12 maanden!* (adv)

Door Advertorial Belegger op 17 september 2019 13:00 | Views: 383

Trend Zonne-energie: +70% over de afgelopen 12 maanden!* (adv)

Advertorial 

Als we kijken naar het rendement springt één Trend van alle Trends van Trend Invest er duidelijk uit: Zonne-energie. Deze Trend boekte in de periode 2 september 2018 tot en met 2 september 2019 een rendement van 70%!*

Dit komt deels door een forse inhaalslag als het gaat om investeringen in zonne-energie. Mede door innovaties in de zonnecellen zelf en in de omvormers – die warmte omzetten in elektriciteit – wordt zonne-energie steeds aantrekkelijker.

Want de kostprijs van elektriciteit die is opgewekt met zonne-energie daalt voortdurend, terwijl elektriciteit opgewekt met fossiele energie niet tot nauwelijks in prijs daalt. Dan is voor steeds meer overheden, bedrijven en particulieren het simpele rekensommetje gauw gemaakt. Want wie wil er nu een dief van zijn eigen portemonnee zijn?

Voorsorteren op 'fossielloze' tijdperk

Heel begrijpelijk dus dat ‘olie- en gaslanden’ als Dubai, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Jordanië, Algerije en Saudi-Arabië in de woestijn en op andere zandvlaktes gigantische zonneparken aan het bouwen zijn. Een zonnecentrale van honderden megawatt, vergelijkbaar met een conventionele Nederlandse gascentrale, is geen uitzondering. Zo’n centrale van honderden megawatt produceert jaarlijks evenveel stroom als honderdduizenden Nederlandse huizen gebruiken.

De hierboven genoemde landen, van oudsher groot in olie en gas, slaan een enorme slag met deze duurzame zonnestroom. Niet alleen omdat ze hiermee schone energie kunnen produceren en werkgelegenheid creëren, maar ook omdat de beleidsbepalers van deze landen al voorsorteren op het ‘fossielloze’ tijdperk. Met de enorme capaciteit aan zonne-energie die ze aan het bouwen zijn, kunnen ze straks waarschijnlijk opnieuw energie exporteren naar het westen.

Enorme investeringen

De investeringen in duurzame energie zijn enorm. Voor het vijfde jaar op rij bedroegen die - 332,1 miljard dollar in 2018 - meer dan 300 miljard dollar wereldwijd. Daarvan neemt zonne-energie jaarlijks rond de 160 miljard dollar voor zijn rekening! De komende jaren zal dat niet anders zijn.

Beleggen in zonne-energie

Beleggers die willen inspelen op de ontwikkelingen bij zonne-energie, kunnen dat doen via Trend Invest. Gemakkelijk en efficiënt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Zonne-energie samengesteld. 

In deze Trend zijn 12 beursgenoteerde zonne-energie bedrijven opgenomen waaronder producenten van zonnecellen, omvormers voor zonne-energiecentrales en ontwikkelaars en uitbaters van zonneparken. 

Lees hier meer over de Trend Zonne-energie en de samenstelling >>


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement van 70% is berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf 13 september 2018 t/m 13 september 2019. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.