Randstad naar buy

Door John Beijer op 18 september 2019 13:15 | Views: 3.091

Randstad naar buy

De Fed houdt vandaag de gemoederen flink bezig en vanavond om 20:00 uur krijgen we de toespraak van Powell. Algemeen is de verwachting dat de rente met 25 basispunten wordt verlaagd. Deze verlaging zit nu in de markten en het is dus afwachten wat Powell ons tijdens de toelichting gaat mededelen.

Ook kijken we natuurlijk direct daarna uit naar de tweets van Trump. Immers, hij roept al geruime tijd dat de rente verder naar beneden moet en heeft hierover al meerdere aanvaringen met de Fed gehad.

Een ander belangrijk punt waren dit weekend de drone-aanvallen in Saudi-Arabië. De olieprijs explodeerde omhoog en gisteren werd bekend dat de schade die dit weekend is ontstaan toch op korte termijn hersteld kan worden, en dat de 5% van de wereldwijde olieproductie die nu is weggevallen weer snel hersteld kan worden. Meteen zagen we de olieprijs wat ontspannen en Brent Oil noteert nu rond de 65 dollar.

AEX

Het technische plaatje van de AEX is op zowel de dag-, week-, als maandgrafiek nu positief. Dipjes zijn kansen om in te stappen en mijn koersdoel van 609 blijft in het vizier.

Klik om te vergroten

Als we kijken naar de daggrafiek hebben we steun op 573, 568 en 565 en daar durf ik het wel weer aan om langlopende callopties of een turbo long in te nemen. Voor de beweging in de rest van de week zal dus veel afhangen van wat de Fed vanavond te melden heeft.

Een groot aantal fondsen ligt er technisch gezien goed bij, en gezien de huidige dip in Aegon zou u dit kunnen oppikken, samen met ArcelorMittal, ING en Shell. ASML en Galapagos zou ik willen verzilveren.

Randstad

De uitzendsector is traditiegetrouw een van de indicatoren dat economieën weer gaan draaien. Immers, bedrijven die groeien beginnen met uitzendpersoneel, waarna dit omgezet wordt in vast personeel.

Gisteren tijdens Prinsjesdag konden we horen dat er een groei van de economie wordt verwacht van 1,5% in 2020. Dit gaat dan over Nederland. In Duitsland stevenen we overigens af op een recessie.

De ECB heeft ons afgelopen week niet in de steek gelaten en zoals ik in mijn vorige column al verwachtte wil Mario Draghi natuurlijk afscheid nemen met een positieve boost voor de Europese economie. In mijn ogen zullen deze maatregelen de komende maanden een steuntje in de rug zijn voor de werkgelegenheid in de eurozone.

Randstad zal hier als eerste van gaan profiteren. Ook ons computermodel geeft momenteel een koopsignaal met een koersdoel van 65 euro. Het technische plaatje laat hogere bodems zien, en zodra we boven de 48 euro kopen zal de uptrend gaan versnellen.

Klik om te vergroten

Eén gevaar is nog wel een eventuele brexit. De steun voor Boris Johnsons harde brexit neemt echter af, en dat is ook positief voor bedrijven die zaken doen met het VK. We blijven er wel alert op.

In Europa zien we duidelijk een aantrekkende uitzendmarkt. Het aantal uren dat door uitzenders wordt gewerkt stijgt, en het uurloon loopt zelfs iets op.


Beijer heeft zakelijk posities in ING, Fugro en Ahold. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.