7 aandelen met waarde èn groei

Door Belegger.nl op 26 september 2019 11:00 | Views: 11.852

7 aandelen met waarde èn groei

Beleggers hoeven geen groei op te offeren voor waarde met deze zeven waardeaandelen die een tweecijferige omzetgroei hebben.

Na een decennium van achterblijvende prestaties overtroffen waardeaandelen de S&P 500-index in de eerste weken van september, terwijl groeiaandelen achterbleven.

Hoewel op Wall Street het debat woedt over de vraag of deze verschuiving in marktleiderschap tijdelijk is of een keerpunt vormt voor waardeaandelen, kunnen beleggers profiteren van het beste van twee werelden met deze zeven aandelen. Dat schrijft US News.

1. Carnival

Beleggers in Carnival hebben nu de kans om het aandeel op een mooi instappunt te kopen. De koers daalde ruim 5% sinds de aanval op de olie-installaties in Saudi-Arabië, vanwege de zorgen over hogere brandstofprijzen voor de aanbieder van cruisevakanties. Ervan uitgaande dat de verstoring van de oliemarkt slechts tijdelijk is, kunnen opportunistische kopers het aandeel nu met korting kopen.

Carnival heeft een koers-winstverhouding van 10,5 keer de verwachte winst en een omzetgroei van 11% in het afgelopen jaar. Morningstar-analist Jaime Katz hanteert een koopadvies voor het bedrijf met een reële waarde of fair value van 62 dollar per aandeel.

2. Celgene

Celgene is een Amerikaans biotechnologiebedrijf dat medicijnen voor kanker en ontstekingsaandoeningen ontdekt, ontwikkelt en op de markt brengt. Celgene is de maker van Revlimid, een middel voor de behandeling van de ziekte van Kahler en myelodysplasie.

Volgens analist Karen Andersen van Morningstar heeft Celgene veel werk verricht om een pijplijn van kandidaatmedicijnen op te bouwen die het minder afhankelijk maken van Revlimid. Revlimid creëert namelijk met een omzetaandeel van 60% een potentieel risico voor langetermijnbeleggers tegen de tijd dat het patent op het medicijn verloopt.

De koers-winstverhouding van Celgene bedraagt slechts 8 keer de verwachte winst en de omzet groeide met 14,4% in de afgelopen twaalf maanden. Andersen geeft het aandeel een koopadvies met een koersdoel van 120 dollar.

3. Cigna

Cigna is een van de grootste zorgorganisaties in de VS. Volgens analist Damien Conover van Morningstar wordt het aandeel Cigna sinds de miljardenfusie met Express Scripts eind 2018 tegen een korting ten opzichte van de reële waarde verhandeld. Een fusie van die omvang brengt altijd risico's met zich mee, maar volgens Conover houdt deze aanzienlijke mogelijkheden in voor de verkoop van aanvullende producten en kostenbesparingen.

Cigna heeft een koers-winstverhouding van slechts 8,6 keer de verwachte winst en dankzij de fusie met Express is de omzet het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd. Morningstar heeft een koopadvies voor Cigna en schat de reële waarde op 231 dollar per aandeel.

4. Capri Holdings

Capri is het moederbedrijf van mode-onderneming Michael Kors en eigenaar van luxe lifestylemerken als Jimmy Choo en Versace.

Volgens Morningstar-analist David Swartz staat de verkoop van handtassen van Michael Kors in de VS onder druk door toenemende concurrentie, maar biedt China een groeimogelijkheid op lange termijn. Onderzoeksbureau Bain & Company schat dat China tegen 2025 50% van de wereldwijde markt van luxegoederen zal uitmaken.

Ondanks een omzetgroei van 11,9% in het afgelopen jaar, heeft Capri een koers-winstverhouding van slechts 5,9 keer de verwachte winst.

5. Goldman Sachs

Investeringsbank Goldman Sachs heeft goed gedraaid ondanks de lage rentetarieven. Volgens analist Michael Wong van Morningstar heeft Goldman zich de afgelopen jaren meer gericht op zijn vermogensbeheeractiviteiten, een overgang die uiteindelijk kan leiden tot een hogere waardering.

Wong zegt dat de relatief stabiele omzet op het gebied van beleggingsbeheer nu goed is voor ongeveer 20% van het totaal, ten opzichte van ongeveer 12% in 2007, en een hoog rendement oplevert.

De koers-winstverhouding van Goldman bedraagt slechts 8,5 keer de verwachte winst en de omzet groeide met 12% in de afgelopen twaalf maanden. Wong hanteert een koopadvies voor Goldman en schat de reële waarde op 257 dollar per aandeel.

6. Marathon Petroleum

Marathon is een van de grootste onafhankelijke olieverwerkingsbedrijven in de VS en exploiteert behalve zestien raffinaderijen ook tankstations van de merken Marathon en Speedway.

Morningstar-analist Allen Good stelt dat het aandeel "uiterst ondergewaardeerd" is en dat de overname van Andeavor in 2018 tegen 2021 1,4 miljard dollar aan schaalvoordeel zou moeten opleveren. De gediversifieerde bedrijfsmix van Marathon en het dividend van 3,9% zijn ook aantrekkelijk.

Marathon heeft een koers-winstverhouding van slechts 8,6 keer de verwachte winst en dankzij de overname van Andeavor is de omzet het afgelopen jaar met 50,1% gestegen. Good geeft Marathon een koopadvies en schat de reële waarde op 89 dollar per aandeel.

7. Royal Caribbean

Royal Caribbean is de op een na grootste cruisemaatschappij ter wereld na Carnival, maar Royal Caribbean heeft het afgelopen decennium consequent beter gepresteerd dan zijn grotere concurrent.

Dankzij de gezonde belangstelling van reizigers is Royal Caribbean volgens analist Jaime Katz in staat om zijn winstgevendheid de komende jaren te laten groeien. Volgens Katz is Royal Caribbean de gouden standaard op het gebied van vakantieproducten en innovatie, en zal de cruisesector op lange termijn blijven profiteren van de ouder wordende babyboomers in de VS.

Ondanks een omzetgroei van 20% in het afgelopen jaar, heeft Royal Caribbean een koers-winstverhouding van slechts 10,6 keer de verwachte winst.

Zie ook: 10 recessiebestendige aandelen om te kopen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.