ING mag weer gekocht worden!

Door John Beijer op 16 oktober 2019 09:00 | Views: 15.766

ING mag weer gekocht worden!

We zitten midden in het cijferseizoen en dit kan de nodige beweging gaan geven de komende dagen. Deze week wordt er gelet op de Amerikaanse zakenbanken en hier in Nederland trekt de aftrap van het cijferseizoen door ASML natuurlijk de nodige aandacht.

Gezien de enorme stijging van het aandeel ASML zou ik eerder winst nemen dan nu nog instappen.

Een groot voordeel is dat door de handelsoorlog, die nu al maanden duurt, de verwachtingen van de derdekwartaalcijfers niet heel hooggespannen zijn. Wellicht dat hierdoor een aantal positieve bewegingen ingezet gaan worden.

Eén van mijn favorieten, Philips, waarschuwde voor haar cijfers en ook hier was de handelsoorlog één van de belangrijkste oorzaken van minder dan de verwachtte cijfers. Toch noteert het aandeel inmiddels rond de 39 euro en verwacht ik dat de koers binnen twaalf maanden boven de 43 euro noteert.

AEX

De afgelopen maanden heeft de AEX meerdere keren de huidige zones 578 en 580 getest en viel de index steevast behoorlijk terug. Toch is het in onze optiek een kwestie van tijd voordat de AEX boven deze zone gaat uitbreken en gaat versnellen naar mijn koersdoel van 609 punten.

 

Voor de daghandelaren onder ons is nu de weerstand op 578 en 583 van belang. Steun is er op 573, 568 en 562 punten.

Houd er rekening mee dat er vrijdag een oktoberexpiratie op de agenda staat. Deze is behoorlijk groot en kan vrijdag nog de nodige beweging gaan geven.

Financiële waarden

Met zeer lage rentes en de verwachting dat deze ook de komende periode zeer laag zullen blijven, hebben de financiële waarden het erg zwaar. Tel daarbij op dat de ING het afgelopen jaar een recordschikking van 575 miljoen euro met het Openbaar Ministerie moest treffen en dat ABN Amro momenteel in een strafrechtelijk onderzoek is betrokken inzake een witwasaffaire.

We zien de afgelopen jaren dat de banken steeds meer digitaliseren en het met minder personeel aankunnen. Maar door allerlei nieuwe regels moet er nieuw personeel worden aangetrokken om juist dit soort witwasaffaires in de toekomst te voorkomen. Hierdoor nemen de kosten fors toe, terwijl de baten laag blijven.

Toch denk ik dat er, gezien de huidige waarden van de ABN Amro, ING en Aegon, nu kansen liggen om dit soort fondsen op te pikken.


ING naar 12 euro

Bij ING weten we hoeveel deze affaire heeft gekost en het technische plaatje is duidelijk aan het verbeteren. Ik verwacht dan ook dat ING de komende maanden weer op weg is naar mijn koersdoel van 12 euro.

Beijer heeft zakelijk posities in ING, Fugro, Goud en Ahold. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.