Koopkans Philips

Door Nico Bakker op 17 oktober 2019 08:10 | Views: 6.432

Koopkans Philips

Het regent cijfers op het Damrak, wat mooie of minder mooie rimpels in de beleggingsvijver veroorzaakt. Ook Philips zal binnenkort zijn boeken openen en dat weten beleggers, die dan ook voorsorteren op de cijfers. Als de grafiek niet liegt, staat Philips aan de vooravond van een nieuwe rally.

Bodemstampers zijn actief, een bullenparade lijkt aanstaande. Sta mij toe de verwachte route voor u uit te stippelen. 

Stevige correctie

Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een gestaag oplopende gemiddelde lijn. Regelmatig worden er volledige upswings neergezet, dus significante bewegingen sieren de grafiek.

Echter, vanaf de recente top op 44,50 is een stevige correctie gaande, een flinke afkoeling en dip binnen de trend. Swingteller inmiddels op -4 en de RSI kronkelend rond de 50-lijn. Charttechnisch zijn er thans signalen die wijzen op het opdrogen van de correctie en het hervatten van de uptrend. 

Bodemstampers

Er wordt geprobeerd deze week een witte candle te plaatsen op de 3e Fibonacci retracement op 38,70, toevallig of niet gelijk aan een top in 2018. Het bekende motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’ lijkt hier van toepassing te zijn.

Drie elementen die aansturen op hogere bodemvorming binnen de uptrend. Dit impliceert dat de kans toeneemt dat de trend hervat kan worden met een hernieuwde aanval van de bulls richting de 44,50 top. 

Aantrekkelijk landschap

Voor trendvolgende beleggers ziet het landschap er aantrekkelijk uit. Mits de koers boven de 38,50 steunstreep blijft liggen zijn er de eerste koopkansen, charttechnisch gevoed, niet bevestigd door de marktlensindicatoren. Anticiperen op verdergaande bodemvorming mag aanleiding zijn om koopposities te overwegen.

Wilt u liever bevestiging zien vanuit de indicatoren? Dan mag u nog even wachten aan de zijlijn op meer groene lampjes op het Dashboard.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.