5 dividendaandelen om een recessie te doorstaan

Door Belegger.nl op 21 oktober 2019 09:35 | Views: 15.089

5 dividendaandelen om een recessie te doorstaan

Recessies zijn onvermijdelijk, maar er zijn manieren om uw portefeuille hiertegen te beschermen. Een van de beste manieren is door aandelen te kiezen die een sterk dividend uitkeren. The Motley Fool selecteerde vijf dividendaandelen om uw portefeuille recessiebestendig te maken. 

Bij het selecteren van dividendaandelen zijn drie hoofdkenmerken van belang.

Ten eerste moet het bedrijf van goede kwaliteit zijn, met sterke financiële resultaten. Ten tweede moeten de aandelen helpen om uw portefeuille te diversifiëren in verschillende sectoren en tot slot moeten ze natuurlijk een mooi dividend betalen.

Maar let wel op, want een hoog dividend alleen kan beleggers een lelijk rad voor ogen draaien, zoals Nico Inberg in dit artikel uitlegt.

1. AT&T

Telecomreus AT&T heeft meer dan 100 miljoen klanten in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten en biedt tal van diensten, waaronder kabel, draadloos, satelliettelevisie en breedband. Het hoge dividendrendement van meer dan 6% is indrukwekkend, vooral gezien het feit dat het de afgelopen 35 jaar continu is verhoogd. En ook in de komende kwartalen worden verdere verhogingen voorzien. 

De omzet van het bedrijf met een marktwaarde van 170 miljard dollar steeg in het laatste kwartaal met 18% en de winst per aandeel nam met 1,2% toe. De aanzienlijke investering van 85 miljard dollar in Time Warner geeft AT&T toegang tot populaire mediamerken zoals TBS, HBO, CNN en TNT, evenals tot de programmering van de NBA, de NCAA, de NFL en MLB, die allemaal een concurrentievoordeel moeten opleveren ten opzichte van andere aanbieders.

Het management verwacht tegen het einde van het fiscale boekjaar 2019 een winst per aandeel van 3,60 dollar te genereren, en de jaarlijkse voortdurende dividendverhogingen maken het een topkeuze voor dividendbeleggers.

2. Chevron

Chevron is met een marktkapitalisatie van 223 miljard dollar een van grootste olie- en gasbedrijven ter wereld. En deze zogenoemde Dividend Aristocraat verhoogt zijn dividenduitkering al sinds 1988.

In de afgelopen vijf jaar bedroeg de samengestelde jaarlijkse groei van die dividendverhogingen 2,8%. De meest recente verhogingen aan het begin 2019 hebben de uitbetaling verhoogd met 6,25%.

Een sterke kasstroom en een solide balans zorgen ervoor dat het concern zijn dividend - dat momenteel 4% bedraagt - zal blijven verhogen, en als de olieprijzen blijven stijgen, zal het aandeel Chevron daarvan profiteren.

3. Invesco

Wereldwijd beleggingsbeheerbedrijf Invesco is actief in meer dan 150 landen en heeft een beheerd vermogen van 975 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2019 had het bedrijf een omzet van 887 miljoen dollar en een winst per aandeel van 0,56 dollar, die beide de verwachtingen van analisten overtroffen. Het management verhoogde daarnaast het dividend met 3,3%. 

Het bedrijf is sterk gegroeid door overnames. Zo kocht Invesco het Oppenheimer Funds voor 5,7 miljard dollar en een ETF-bedrijf van Guggenheim Investments voor 1,2 miljard dollar. Door deze acquisities is Invesco de op vijf na grootste Amerikaanse vermogensbeheerder voor particuliere beleggers geworden.

Tegen een prijs van 15,79 dollar is het ondergewaardeerde aandeel een koopje en het dividend ziet er veilig uit, met een uitbetalingsratio van 2019 van 53%. Het huidige dividendrendement van 6,2% maakt het bedrijf ook aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten.

4. Home Depot

Met een marktkapitalisatie van 225 miljard dollar is Home Depot de grootste doe-het-zelfketen in de VS. Als marktleider in zijn branche heeft het bedrijf de financiële kracht om consistente dividendbetalingen te doen.

De meest recente verhoging van 32% in februari bracht de jaarlijkse dividenduitkering op 5,44 dollar per aandeel. De uitbetalingsratio bedraagt 55%, wat betekent dat er voldoende ruimte is om het dividend in de toekomst te verhogen.

Home Depot kende een succesvol fiscaal 2018, met een omzetstijging van 7,2% tot 108 miljard dollar en een toename van de nettowinst van 29% tot 11,1 miljard dollar. Het dividendrendement bedraagt 2,7%. 

5. Tanger Factory Outlet Centers

Tanger Factory Outlet Centers is een vastgoedbeleggingsfonds, of REIT, die onroerend goed exploiteert voor huurinkomsten. Het bedrijf is de grootste eigenaar en exploitant van outletcentra in Canada en de VS. De bezettingsgraad is hoog, met 95,4% in het eerste kwartaal.

Beleggers kunnen ook genieten van een dividendrendement van 8,6%, dat er veilig uitziet gezien de stabiliteit van de balans en een rating van BBB+ van S&P Global Ratings, die hoog is voor een REIT.

Bekijk ook: Hoog dividendrendement: Feestje of valkuil?

Reacties

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
davejeff
0
Recessies zijn onvermijdelijk.
Daar begint dit stuk mee,niemand weet wanneer maar een recessie komt altijd weer een keer.
TheSkyistheLimit90
0
Stuk voor stuk staan deze aandelen te hoog. Mooi dividend rendement maar geen mooie aankoopprijs :-(
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.