De 7 beste cybersecurity-aandelen

Door Belegger.nl op 28 oktober 2019 15:55 | Views: 11.624

De 7 beste cybersecurity-aandelen

Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij dat de media niet berichten over cyber security of over onze veiligheid zodra we ons online begeven.

Geen wonder, want de gemiddelde dataroof door computerhackers kostte bedrijven in 2018 maar liefst 3,9 miljoen dollar per voorval. Dat is een stijging van 6% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat betekent dat zo’n beetje elk digitaal platform nu tegenmaatregelen moet nemen.

Reden te meer voor Investorplace om de zeven beste cybersecurity-aandelen op een rijtje te zetten.

IBM

Hoewel alle cyber security-bedrijven een enorm groeipotentieel hebben op de lange termijn, hebben ze niet allemaal sterke fundamenten. Met een investering in IBM (International Business Machines) krijgt u volgens Investorplace beide.

Volgens een recent onderzoek van het Ponemon Institute duurt het gemiddeld 279 dagen om een dataroof op te sporen en te stoppen. IBM is een enorm groot bedrijf, dat de schaal en de organisatie-structuur heeft om de langdurige strijd met computerhackers aan te gaan.

Behalve in cybersecurity is IBM ook een grote speler in clouddiensten voor bedrijven en kunstmatige intelligentie. Het aandeel biedt beleggers dus meer dan alleen een dividendbetaling.

Palo Alto Networks

Dit bedrijf staat vooral bekend om de ontwikkeling van zeer geavanceerde firewalls voor computernetwerken. Palo Alto Networks is een van de voorlopers in de sector, die in de loop der jaren een groot aantal prijzen in de wacht heeft gesleept met zijn uitgebreide veiligheidsplatformen. Het aandeel is mede daarom een van de meest betrouwbare in deze hectische sector.

Alhoewel Palo Alto Networks flink investeert in kunstmatige intelligentie die in staat is om mogelijke inbreuken op te sporen en te bestrijden, wijst Investorplace er wel op dat de koers dit jaar flinke fluctuaties heeft laten zien.

Sinds augustus is de koers echter in rustiger vaarwater terectht gekomen, en dat biedt beleggers de kans het aandeel goedkoop op de kop te tikken.

Fortinet

Net als Palo Alto Networks is het aandeel Fortinet een top-performer in de cybersecuritysector. Fortinet is vooral bekend als producent van firewalls, anti-virussoftware, inbraakpreventiesystemen en veiligheidsprotocollen.

Het bedrijf heeft onlangs al deze zogeheten tegenmaatregelen gebundeld in een samenhangend systeem dat bedrijven de kans geeft alle anti-inbraak maatregelen vanuit een centraal punt te besturen.

Deze vooruitziende blik levert Fortinet een koopadvies op van Investorplace.

Check Point Software Technologies

Dit bedrijf is dankzij een combinatie van hardware en software-oplossingen op het gebied van IT-veiligheid voor bedrijven uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de sector.

Check Point heeft zich in de afgelopen jaren meer toegelegd op het bestrijden van ransomware met nieuwe kunstmatig intelligente systemen. Ransomware, ofwel gijzelsoftware, kan een computersysteem blokkeren voordat het de gebruiker om geld vraagt om het op te lossen. In 2016 hebben slachtofers van ransomware een miljard dollar betaald aan losgeld, volgens Check Point.

Hoewel de koers van het aandeel sinds de lente is gedaald, is er weinig reden om pessimistisch te zijn over het bedrijf, aldus Investorplace.

CrowdStrike

CrowdStrike mag dan een van de marktleiders zijn in eindpuntbeveiliging middels de cloud, toch raadde analist Walter Pritchard van Citi Research beleggers onlangs aan om het aandeel te verkopen omdat er zoveel concurrentie is.

Toch is er reden voor optimisme, volgens Investorplace. De omzet is in het kwartaal tot en met 31 juli met maar liefst 94% gestegen tot 108.1 miljard dollar.

Citi Research heeft beleggers wellicht 'een plezier gedaan' met de downgrade, want het aandeel is nu goedkoop, volgens Investorplace.

Symantec

Dit aandeel heeft sinds vorig jaar september een daling laten zien, maar volgens Investorplace is dit, vooral wegens de toenemende behoefte aan beveiliging tegen cybermisdaad, slechts een 'tijdelijke dip.'

Symantec heeft zich gespecialiseerd in beveiligingssystemen voor individuele consumenten, zoals Norton en Lifelock. Verder biedt het bedrijf, in tegenstelling tot veel concurrenten, beleggers een dividend.

Zscaler

De koers van dit bedrijf, dat in de cloud gebaseerde veiligheidssystemen levert, is flink gezakt nadat marktleider Palo Alto Networks vorige maand meldde dat het Zscaler had 'vervangen' als leverancier van twee niet nader genoemde grote bedrijven.

Volgens Investorplace is Zscaler op dit moment vooral een aandeel voor beleggers die stressbestendig zijn.

Lees verder: 9 saaie aandelen met veilige rendementen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.