4 groeiaandelen uit de portefeuille van Warren Buffett

Door Redactie op 31 oktober 2019 08:30 | Views: 18.798

4 groeiaandelen uit de portefeuille van Warren Buffett

Warren Buffett, door velen gezien als een van de meest succesvolle beleggers van onze tijd, richt zich vooral op aandelen die waarde kunnen creëren voor de lange termijn. Toch bezit ook hij groeiaandelen.

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Buffett, is in zestig jaar meer dan 80 miljard dollar waard geworden, en dat heeft zijn aandeelhouders meer dan 400 miljard dollar opgeleverd.

Groeiaandelen

Toch is Berkshire Hathaway niet volledig gericht op beleggingen voor de lange termijn: vier van de 47 aandelen in de huidige portefeuille van Berkshire Hathaway zijn namelijk heuse groeiaandelen.

De verwachting is dat deze vier bedrijven volgend jaar een inkomstengroei zullen laten zien van minstens 10%, en een gemiddelde groei van de winst per aandeel van 10% over de komende vijf jaar. The Motley Fool zet ze op een rij.

Amazon.com

Hoewel de koers van deze reus in de wereld van e-commerce en clouddiensten in de afgelopen twintig jaar explosief gestegen is, is Berkshire Hathaway er, tot grote spijt van Buffett, pas aan het begin van dit jaar ingestapt.

Het fonds van Buffett bezit sinds deze zomer meer dan een half miljoen aandelen Amazon.com, samen zo’n 950 miljoen dollar waard. De totale waarde van de portefeuille van Berkshire Hathaway ligt rond de 224 miljard dollar.

Analisten op Wall Street verwachten een jaarlijkse groei van de winst per aandeel van 56% over de komende vijf jaar. Dat is hoger dan bij alle andere aandelen in de portefeuille van Berkshire Hathaway. Analisten hebben vooral hoge verwacthingen van clouddienst Amazon Web Services, dat fantastische winstmarges heeft en sneller groeit dan Amazons e-commercedochter.

StoneCo

Deze midkapper in de financiële technologie en betalingsverwerking is nu niet bepaald een bekende naam. Toch is het een van de snelstgroeiende bedrijven in de holding van Buffett. Berkshire Hathaway bezit bijna 14,2 mijoen aandelen StoneCo ter waarde van bijna 470 miljoen dollar.

Analisten op Wall Street verwachten voor dit jaar een omzetgroei van 52%, gevolgd door 38% in 2020. De winst per aandeel zal naar verwachting de komende vijf jaar met 12% per jaar omhoog gaan.

Het grote verschil tussen de groei van de omzet en die van de winst per aandeel duidt erop dat StoneCo een groot deel van zijn inkomsten herinvesteert in het uitbreiden van zijn financiële infrastructuur en ondersteunende activiteiten.

Visa en Mastercard

Berkshire Hathaway bezit iets meer dan 10,5 miljoen aandelen Visa, met een waarde van zo’n 1.8 miljard dollar, terwijl het 4,9 miljoen aandelen van Mastercard in handen heeft die bijna 1,3 miljard dollar waard zijn.

De twee betalingsverwerkingsreuzen laten beide indrukwekkende groeicijfers zien. Zo is de verwachting dat de jaarlijkse winst per aandeel van Visa en Mastercard met respectievelijk 16% en 17% zal groeien in de komende vijf jaar, terwijl de omzet in 2020 zal stijgen met respectievelijk 11% en 13%.

Visa en Mastercard, die beide een buitengewoon sterke merknaam hebben, richten zich alleen op betalingsverwerking, en dat betekent dat ze in tegenstelling tot bijvoorbeeld kredietverleners redelijk goed bestand zijn tegen een economische neergang.

Ruim 85% van alle betalingen over de hele wereld wordt nog steeds in contanten verricht, dus er is ruimte om sterk te groeien in regio’s als Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Oost Azië.

Lees ook: Deze 5 aandelen leverden Buffett dit jaar 23 miljard dollar op

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.