8 techaandelen waar analisten van smullen

Door Belegger.nl op 5 november 2019 15:25 | Views: 11.290

8 techaandelen waar analisten van smullen

Aandelenkoersen in de technologiesector zijn in de afgelopen tien jaar flink gestegen. Die trend zet ook dit jaar door.

Zo heeft het Technology Select Sector SPDR fonds sinds 2009 een stijging laten zien van 519%, vergeleken met 345% voor de S&P 500 index. En dit jaar is het technologiefonds met 32% gestegen, vergeleken met 20% voor de S&P.

Dit zijn volgens analisten van CFRA de acht beste aandelen in de techologiesector, meldt USNews. Alle onderstaande bedrijven krijgen van het onderzoeksbedrijf een koopadvies.

Apple

Apple mag dan het meest waardevolle bedrijf ter wereld zijn, er is volgens Angelo Zino, een analist van CFRA, volop ruimte voor nog meer groei.

Een verlaging van de prijs van het meest recente model iPhone in september heeft vooral in China tot een hogere vraag geleid. Apple is volgens Zino dan ook een 'cash flow-machine' met een indrukwekkende productlijn en trouwe klanten, die flink zal profiteren van de introductie van 5G-telecommunicatienetwerken volgend jaar.

CFRA geeft Apple een koersdoel van 265 dollar.

Microsoft

Naast Apple is Microsoft het enige bedrijf ter wereld dat 1 biljoen dollar waard is. Toch is het volgens John Freeman, een analist van CFRA, niet te laat voor beleggers om in Microsoft te stappen, vooral omdat de softwarereus van weleer een zeer succesvolle modernisering heeft doorgemaakt en nu een grote speler is in clouddiensten.

CFRA geeft Microsoft een koersdoel van 177 dollar.

Visa

Hoewel betalingsverwerker Visa minder sexy is dan bijvoorbeeld cryptomunten of digitale betalingsbedrijven als PayPal en Square, heeft het aandeel het in het afgelopen jaar 10% beter gedaan dan de technologiesector als geheel.

Analist Chris Kuiper verwacht dat Visa flink zal profiteren van de toename van mobiel bankieren in regio’s met onderontwikkelde bancaire netwerken.

CFRA geeft Visa een koersdoel van 200 dollar.

Mastercard

Kuiper verwacht dat concurrent Mastercard net als Visa zal profiteren van de boom in digitaal en mobiel betalingsverkeer in de komende jaren. CFRA verwacht dat de jaaromzet in 2021 met minstens 14% zal groeien.

Het onderzoeksbedrijf geeft Mastercard een koersdoel van 310 dollar.

Cisco Systems

Dit bedrijf, een grote speler in computernetwerken, zal volgens analist Keith Snyder flink kunnen gaan profiteren van de overstap van het bedrijfsleven naar het gebruik van clouddiensten. Cisco heeft dankzij zijn sterke financiële positie bovendien voldoende ruimte voor overnames, aandeleninkoop en dividendverhogingen.

CFRA geeft Cisco een koersdoel van 55 dollar.

Adobe

Adobe is marktleider in de markt voor software voor creatieve doeleinden, wat volgens analist Freeman de komende paar jaar een “indrukwekkende groei” zou moeten genereren. CFRA voorspelt een omzetgroei van 21% en een winstgroei van 25% voor de komende drie jaar, wat hoger ligt dan de gemiddelde verwachting van analisten op Wall Street.

Hoewel de introductie van een abonnementsmodel tot wat “tegenwind” in de omzetgroei heeft geleid, verwacht Freeman dat de vraag op de lange termijn vooral gedreven zal worden door de sterke werelwijde toename van het aantal mensen met een creatief beroep.

CFRA geeft Adobe een koersdoel van 323 dollar.

Salesforce.com

Salesforce, een van de marktleiders in het aanbieden van klantrelatiebeheer-(CRM-)diensten, is volgens Freeman “een van de meest disruptieve en innovatieve softwarebedrijven ter wereld.”

De analist verwacht dat Salesforce de concurrentie nog verder achter zich zal laten, dankzij de integratie van meer dan 40 overnames in de afgelopen tien jaar in één klantmodel.

CFRA geeft Salesforce een koersdoel van 195 dollar.

IBM

Anders dan de zeven bovenstaande bedrijven heeft techreus IBM moeite gehad om zijn bedrijfsactiviteiten met de tijd mee te laten gaan. Dat verklaart wellicht waarom de koers in de afgelopen vijf jaar met 16% is gedaald. Maar volgens analist David Holt staat IBM op het punt om het tij te keren.

Zo heeft het bedrijf zijn diensten verbeterd, en zal de miljardenovername van softwarebedrijf Red Hat vanaf het eind van volgend jaar een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel.

CFRA geeft IBM dan ook een koersdoel van 165 dollar. 

Bekijk ook: 7 grote biotechaandelen om te overwegen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.