AEX heeft wind in de zeilen

Door John Beijer op 6 november 2019 10:55 | Views: 3.621

AEX heeft wind in de zeilen

De wereldwijde financiële markten staan op de hoogste punten ooit. Voor de AEX geldt dat we op het hoogste punt in jaren staan. De markten reageren vooral positief op de pauze die is ingelast rondom de handelsoorlog. Met de verkiezingen in aantocht zal Trump er alles aandoen om een deal te maken met de Chinezen.

Bij ons op kantoor werkt een aantal oude beurshandelaren die waarschuwen nu voor het volgende.

Onrust en ontevredenheid

We zien steeds meer berichten voorbijkomen dat de gepensioneerden het water aan de lippen staat door de lage rentestanden. Daarnaast komen steeds meer stakingen voorbij. Boeren, aannemers, bouwvakkers en leraren staken er flink op los en dit kan een voorbode zijn dat de bullmarkt op zijn laatste benen loopt. 

Gelukkig voor de aandelenbezitters hebben we nu een unieke situatie waarin de centrale banken de wereldwijde economie volledig steunen. Toch zijn stakingen het begin van onrust en ontevredenheid en dat moet zeer serieus genomen worden.

Ahold Delhaize

Vanmorgen kwam Ahold Delhaize met haar cijfers en ze zag de omzet in het 3e kwartaal verder groeien, vooral in de VS doet men prima zaken. Op de thuismarkt Nederland/België zien we een kleine krimp, maar ik blijf van mening dat Bol.com een enorme stap kan maken. 

Hierbij geldt dat online shopping ook flink aan het groeien is. De omzet bij Bol.com groeide met 34% en de gehele online omzet bij Ahold Delhaize groeide de met ruim een kwart tot 850 miljoen euro. 

PostNL

Online shoppen is booming. Ook Zalando maakte een onverwachte winst van 6,3 miljoen euro en kreeg een enorm aantal nieuwe bezoekers op de website.

Al deze pakketjes moeten bezorgd worden, daarom blijf ik van mening dat een aandeel als PostNL niet mag ontbreken in uw portefeuille. Ik hanteer een koersdoel van 3,20 euro.

 


AEX heeft wind in de zeilen

Het technische plaatje van de AEX is ten opzichte van een week positief veranderd. We hebben steun op 588, 585, 583 en 578 punten en weerstand is er op 593, 598 en ons koersdoel op 609 punten. 

De afgelopen weken valt het ons op dat we steeds naar 583 oplopen en vervolgens weer net zo gemakkelijk terugvallen naar de steunlijn op 578 en nu zijn we uitgebroken. Een eventuele terugtest van het uitbraakpunt op 586-583 geeft een nieuwe kans om weer in te stappen voor een ritje naar AEX 609. 

Financiële waarden kunnen licht profiteren en hebben de dalende trend achter zich gelaten. De oliegerelateerde fondsen doen het ook prima, omdat de olieprijs nu eindelijk weer wat aantrekt en op weg mag naar 70 dollar. 

De AEX heeft dus de wind in de zeilen met een prima sentiment en mag op weg naar hogere niveaus met de historisch gezien goede maanden in aantocht.

Beijer heeft zakelijk posities in ING, Fugro en Ahold. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.