AEX eindejaarsrally?

Door Nico Bakker op 7 november 2019 08:20 | Views: 4.873

AEX eindejaarsrally?

Oktober is afgesloten met een volatiele zwarte candle, ter illustratie van het feit dat de bulls alle zeilen moeten bijzetten om zicht te houden op hogere koersen en zo mogelijk een eindejaarsrally.

Er is hoop, gezien de mooie start van de elfde handelsmaand. Er staat inmiddels een dappere witte candle. Wat mogen we technisch gezien verwachten richting het jaareinde?

Weg van de middenstip

De ondertoon op het langetermijnspeelveld is al geruime tijd positief, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems binnen een stijgingskanaal. Bovendien worden de candles boven de SMA als trendvolgende indicator geplaatst. De SMA-lijn ligt rond 510 in het veld, dus er is voldoende ruimte voor correctie zonder dat de trend in gevaar komt.

Op moment van schrijven kruipt de AEX langzaam maar zeker weg van de middenlijn van het stijgingskanaal. Ondersteund door een positieve stappenteller en een aanzwellend momentum vervolgen de bulls hun parade richting de bovenkant van het stijgingskanaal. Dan hebben we het wel over niveaus tot ruim boven 600.

Ik zie geen tegenstrijdigheden, oneffenheden of onderhuidse spanning, dus november en december zouden mooie witte candles kunnen opleveren met een 6 op het scorebord, als u begrijpt wat ik bedoel.

Ver boven 600

Nog even een aanvulling wat betreft haalbare koersdoelen. Er is een techniek - de Fibonacci-extentieberekening - om in de grafiek toekomstige toppen en bodems te detecteren. Zonder verder in detail te treden kom ik tot een extentie naar 670 punten. Dat zal dit jaar niet lukken, maar voor 2020 is dit toch een prima vooruitzicht?

Alles overziende kan worden vastgesteld dat het langetermijnspeelveld van de AEX er goed bijligt en dat met deze voortgang hogere koersen aannemelijk zijn. Ga maar voorsorteren op een eindejaarsrally; succes!

Klik om te vergroten

Voor langetermijnbeleggers is het van belang dat de AEX boven de 580-585-zone blijft bewegen. Dan zijn additionele koopposities te overwegen.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.