De 17 meest getipte S&P 500-aandelen

Door Belegger.nl op 11 november 2019 14:10 | Views: 11.004

De 17 meest getipte S&P 500-aandelen

Welke bedrijven zijn op dit moment het meest geliefd op Wall Street? CNBC zocht in de S&P 500 naar de bedrijven met de meeste koopadviezen en maakte er een overzicht van. Amazon staat met stip op nummer 1. 

Maar liefst 47 van de 48 analisten die het aandeel volgen, hanteren een buy-rating voor de e-commerce-gigant. 

CNBC gebruikte de gegevens van FactSet om alle S&P-bedrijven te screenen en zo tot een lijst te komen met aandelen met de hoogste percentages koopadviezen. Bedrijven die door minder dan 10 analisten gevolgd worden, zijn eruit gefilterd. Daarnaast geldt een ‘overwogen’ advies ook als koopadvies.

Kleinere bedrijven profiteren mee

Dat Amazon bovenaan eindigt, is geen grote verrassing. Volgens UBS heeft meer dan de helft van de Amerikaanse huishoudens een Amazone Prime-abonnement. De afgelopen 10 jaar is de koers van het aandeel al meer dan 1300% gestegen.

Amazon speelt ook een belangrijke rol in het succes van andere, kleinere ondernemingen. Cosmeticaconcern Coty bijvoorbeeld, kreeg er afgelopen woensdag 14% bij toen het met sterke winstcijfers kwam, die voor een groot deel te danken zijn aan de verkopen via Amazon.

Betalingsverwerkers profiteren van robuuste economie

Ook de twee grootste betalingsverwerkers ter wereld, Visa (marktwaarde 386 miljard dollar) en Mastercard (marktwaarde 279 miljard dollar), staan in de lijst. Beide bedrijven eindigden de afgelopen 8 beursjaren op positief terrein, de meeste jaren zelfs met dubbele cijfers. 

En dat in een tijd waarin veel ‘nieuwe’ spelers de markt betreden, zoals Paypal, Apple Pay, Chime en Cash App. Volgens analist Lisa Ellis van MoffettNathanson weet Visa deze bedreigingen te pareren en springt het bedrijf juist handig op de kansen die de toetreding van nieuwe spelers biedt. 

De betalingsverwerkers hebben wel meewind in de vorm van de Amerikaanse economie, die in de langste expansieperiode van de geschiedenis zit. Een robuuste economie moedigt consumenten aan meer uit te geven, waardoor de fees van Visa en Mastercard meestijgen. 

Technologiesector

Ook Facebook stijgt onverstoorbaar verder dit jaar. Dit aandeel staat al 50% in de plus vanaf januari. “We blijven optimistisch over het alsmaar groeiende aantal gebruikers, ondanks dat Facebook regelmatig slecht in het nieuws is”, zegt Bank of America Merrill Lynch-analist Justin Post.

De technologiesector is verder goed vertegenwoordigd met Salesforce, Microsoft en Keysight Technologies.

Zie ook: 9 saaie aandelen met veilige rendementen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.