7 internetaandelen om nu te kopen

Door Belegger.nl op 12 november 2019 09:00 | Views: 8.989

7 internetaandelen om nu te kopen

Het internet vierde onlangs zijn vijftigste verjaardag, en er zit nog volop groei in.

Louis Navellier van Growth Investor zette in dit artikel op de website van Investorplace de zeven beste internetaandelen op een rij.

Vipshop Holdings (VIPS)

Deze online prijsvechter is opgericht in China in 2008, en maakte zijn Amerikaanse beursdebuut in 2012. De website VIP.com hoort in China tot de drie grootste ecommercebedrijven in het land.

Door de handelsoorlog tussen de VS en China worden er minder luxegoederen ingevoerd. Dat houdt volgens Navellier in dat Vipshop “goed gepositioneerd” is om zijn marktaandeel op de binnenlandse markt te vergroten en modieuze dameskleding, accessoires en make-up te verkopen tegen een scherpe prijs.

De koers van Vipshop, dat een respectabele marktkapitalisatie heeft van 7,8 miljard dollar, is in het afgelopen jaar met 114% gestegen – ondanks de handelsoorlog. Navellier verwacht dat Vipshop zijn nieuwe klanten “voor een heel lange tijd” aan zich zal weten te binden.

NetEase (NTES)

Net als Vipshop is NetEase een Chinees bedrijf met een sterke martkspositie in het eigen land. Hoewel het geen bekende naam is, is NetEase een grote concurrent van Tencent Holdings, een ander Chinees bedrijf dat actief is in de VS.

De kernactiviteit van NetEase is het aanbieden en ontwikkelen van computerspelletjes, en verder houdt het zich bezig met zaken als adverteren, ecommerce en emailaccounts.

Het bedrijf, dat een marktkapitalisatie heeft van 36,3 miljard dollar, is actief in een zeer snel groeiend marktsegment. Zo zijn de inkomsten in de online-gamingsector nu groter dan die in de Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) en de Amerikaanse voetbalcompetitie (NFL).

De koers is dit jaar met 31% gestegen, maar volgens Navellier is er nog “volop groei” mogelijk in de toekomst.

Arco Platform (ARCE)

Dit Braziliaanse bedrijf in de educatieve sector, met een marktkapitalisatie van 2,1 miljard dollar, verkoopt onderwijspakketten aan privéscholen. Dit type school is populair in het land omdat de regering weining geld uitgeeft aan openbare scholen.

De koers van het aandeel is 81% gestegen in het afgelopen jaar. Navellier waarschuwt wel voor eventuele koersschommelingen, omdat Arco Platform actief is in een nichemarkt in een opkomende economie.

Nic (EGOV)

Dit Amerikaanse bedrijf helpt overheden op lokaal en staatsniveau in de VS met digitale oplossingen als het samenvoegen van afdelingen, moderniseren van online platforms, informatiebeveiliging en het opzetten van portals voor interne en externe gebruikers.

Nic mag dan niet zo sexy zijn als bijvoorbeeld een online-gamingbedrijf, als een van de twee grootste bedrijven in zijn branche is het in een uistekende positie om verder te groeien.

De koers van het aandeel is 67% gestegen in het afgelopen jaar, met een relatief lage koers/winstverhouding van 30. Bovendien betaalt Nic beleggers een fatsoenlijk dividend van 1,4%, aldus Navellier.

Qudian (QD)

Qudian, dat een martkkapitalisatie heeft van 2,1 miljar dollar, is actief in een heel nieuwe tak van sport in China: het opzetten en verstrekken van consumentenleningen, met behulp van kunstmatige intelligentie en machineleren.

De Chinese consument moest nooit veel hebben van het kopen op de pof, maar dat is volgens Navellier aan het veranderen. Hij verwacht dat ook dat Qudian de markt voor consumentenkrediet zal “transformeren.” Andere bedrijven zullen ongetwijfeld ook in deze markt stappen, maar volgens Navellier leert de geschiedenis in China dat het een groot voordeel is om de eerste te zijn in een bepaalde sector.

De koers is met 51% gestegen in het afgelopen jaar, en de koers/winstverhouding ligt op 7. Met zo’n sterk groeiverhaal zou Qudian volgens Navellier een mooie overnamekandidaat zijn voor grote banken en andere financieringsbedrijven.

Perion Network (PERI)

Dit in Israël gevestigde reclameplatform voor bedrijven en uitgevers heeft een bescheiden marktkapitalisatie van 130 miljoen dollar. Toch is de koers van het aandeel in het afgelopen jaar met 73% gestegen. Online adverteren blijft een van de grootste uitdagingen voor de meeste bedrijven, vooral omdat de klant op zoveel verschillende manieren te bereiken is.

Perion Network gaat al zo’n 12 jaar mee, en liet onlangs sterke kwartaalcijfers zien. Maar, zo waarschuwt Navellier, “het is geen aandeel voor de weekhartigen”.

Digital Turbine (APPS)

Digital Turbine is een in Austin, Texas gevestigd bedrijf dat sinds 1999 actief is op het gebied van de ontwikkeling en integratie van bedrijfsapplicaties. Het bedrijf werkt met ondernemingen samen om apps te ontwikkelen en advertenties te verbeteren.

Hoewel Digital Turbine met een marktkapitalisatie van 574 miljoen dollar nog steeds een relatief kleine speler is, is de koers van het aandeel met maar liefst 354% gestegen in het afgelopen jaar.

De meest recente kwartaalcijfers waren veel beter dan analisten hadden verwacht. Met zo’n sterk groeiverhaal ziet Navellier de toekomst van Digital Turbine dan ook zonnig in, hoewel hij beleggers wel waarschuwt voor een grotere volatiliteit in de koers dan bij de grotere techbedrijven.

Lees ook: 8 techaandelen waar analisten van smullen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.