De 4 favoriete aandelen van topbelegger Tom Huber

Door Belegger.nl op 15 november 2019 08:30 | Views: 20.400

De 4 favoriete aandelen van topbelegger Tom Huber

Het T. Rowe Price Dividend Growth Fund beheert 13,7 miljard dollar, en heeft de concurrentie de afgelopen jaren ver achter zich gelaten. Zo heeft dit Amerikaanse fonds het volgens dit artikel van Barron’s in de afgelopen 3, 5 en 10 jaar beter gedaan dan minstens driekwart van de concurrentie, met minder volatiliteit dan het sectorgemiddelde.

Het jaarrendement van de portefeuille bedroeg over de afgelopen 5 jaar 11,4%, vergeleken met 10,9% voor de S&P 500. Deze goede prestaties zijn voor een groot gedeelte te danken aan fondsbeheerder Tom Huber (53), die al bijna 20 jaar aan het hoofd staat.

Geduld is een schone zaak

Huber vertelde Barron’s dat zijn voorkeur uitgaat naar bedrijven die genoeg financiële kracht en duurzaamheid hebben om hun dividenden in de loop van de tijd gestaag te laten groeien. "Tegelijkertijd proberen we een koper van waardeaandelen te zijn. We zijn op zoek naar bedrijven die we tegen een goede prijs kunnen kopen.”

Hubers fonds deed het niet elk jaar goed; zo groeide het langzamer dan de markt in 2009, 2010 en 2012 en 2013. Als geduldige belegger met dividendaandelen in zijn portefeuille lag Huber daar niet wakker van. “Als je een langetermijninvesteerder bent, dan zijn dividenden erg belangrijk,” zei hij.

Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar verloor het fonds 8,42% van zijn waarde, vergeleken met een daling van 13% voor de S&P 500. "Bedrijven met een groeiend dividend hebben de markt overtroffen, met een veel lagere volatiliteit,” zei Huber.

Kosten

Zoals het een goed fondsbeheerder betaamt, houdt Huber ook de kosten goed in de gaten. Zo ligt de netto-kostenratio van zijn fonds met 0,64% een stuk lager dan het sectorgemiddelde dat volgens Morningstar op 0,976% ligt.

Huber werkte in het verleden samen met een aantal gerenommeerde fondsbeheerders, onder wie Bill Stromberg, de huidige topman van T. Rowe Price.

Groei versus waarde

Huber volgde Stromberg op als fondsbeheerder van het in 1992 opgerichte T. Rowe Price Dividend Growth Fund in maart 2000, op het hoogtepunt van de internetbubbel. Volgens hem zagen veel beleggers in die tijd het nut niet meer in van dividendbetalingen. “Cash flow deed er niet meer toe.”

Dat is volgens Huber nu wel anders. Topmensen besteden nu veel meer aandacht aan uitbetalingen, en dividend is ook voor veel beleggers belangrijker geworden.

Deze omslag is vooral te danken aan de lage obligatierendementen van de afgelopen jaren. Beleggers realiseren zich ook steeds meer dat het belangrijk en zinvol is om elk jaar een klein beetje rendement op een investering te krijgen, volgens Huber.

Huber probeert in zijn fonds een balans te vinden tussen aandelen met een groeiend dividend en aandelen met hogere rendementen.

AT&T

"In sommige sectoren zoals telecom, waar we in AT&T zitten, krijgen we een veel hoger rendement, maar een veel lagere groei van het dividend," zegt hij. Het rendement op telecomaandelen is 5,2%, vergeleken met het gemiddelde van de S&P 500 van bijna 2%.

Dollar General

Dollar General, een ander belang in het fonds van Huber, heeft daarentegen een aandelenrendement van slechts 0,8%, terwijl het dividend met dubbele cijfers groeit. Huber heeft het belang in Dollar General vergroot tot 1,5% van de totale activa, en het behoort daarmee tot de vijftien grootste belangen van het fonds.

Becton Dickinson

Een ander belang van Huber is Becton Dickinson, een medische technologieproducent van onder meer catheters en injectienaalden. Dit bedrijf, dat in 2017 C.R. Bard overnam voor ongeveer 24 miljard dollar, werd onlangs door de Amerikaanse autoriteiten op de vingers getikt vanwege een aantal overtredingen op het gebied van marketing.

Toch is Huber positief over het bedrijf, dat in het meest recente kwartaal een dividend aankondigde van 77 cent per aandeel, een stijging van 2,7%. Hij ziet Becton Dickinson vooral als een waardeaandeel. “Je krijgt een heel goed bedrijf, met een lange geschiedenis van dividendgroei, die in de toekomst weer zal aantrekken.”

Microsoft

Het grootste belang van het T. Rowe Price Dividend Growth Fund is Microsoft, dat in 2003 met dividendbetalingen begon. Vogens Huber heeft Microsoft vanwege een succesvolle transformatie van softwareproducent naar een van de marktleiders in het leveren van clouddiensten nu een 'gigantische waarde'.

Het aandelenrendement bedraagt 1,4% op, maar het dividend is de laatste tijd met dubbele cijfers gestegen - een geruststellend teken dat Huber graag ziet.

Lees meer: 4 groeiaandelen uit de portefeuille van Warren Buffett

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.