Dipje geeft kansen!

Door John Beijer op 20 november 2019 11:50 | Views: 7.814

Dipje geeft kansen!

De AEX is vanmorgen, in lijn met de overige financiële markten in Europa, lager gestart. Het is wederom Trump die de markten in beweging zet, deze keer dreigt hij weer de tarieven voor de import op Chinese goederen te verhogen. Het is een beetje ‘Jantje lacht, Jantje huilt’. 

Al weken wordt dit spel gespeeld en bewegen we tussen hoop en vrees. Ik blijf bij mijn visie dat Trump de deal met China zal gaan gebruiken in de verkiezingsstrijd om het presidentschap is 2020. Kortom, het zal dus nog lang duren voordat er een allesomvattende deal is, maar beleggers zijn momenteel al blij met kleine stapjes in de goede richting.

Aandelen ook in 2020 aantrekkelijk

Het nieuws dat de Fed en de ECB weer extra support richting de markten sturen heeft ertoe geleid dat we op Wall Street op all time high-niveau staan en dat de AEX door de 600 punten is gegaan de afgelopen dagen. 

De rente is laag, blijft voorlopig laag en er is geen alternatief om een goed rendement te maken, dus de aandelenmarkten blijven ook in 2020 aantrekkelijk. 

TomTom

Duitsland leek rechtstreeks op een recessie af te stevenen en het ingrijpen van de ECB lijkt nu zijn vruchten af te werpen. De macro-economische data worden iets beter. Het feit dat Trump de heffingen op de Europese auto-industrie wederom uitstelt geeft ook een flinke support aan deze industrie. 

Een aandeel dat hier ook van kan profiteren is TomTom. Men heeft bij TomTom voor 1,6 miljard euro aan orders in het orderboek liggen en dat zal de komende jaren een flinke boost aan de winstgevendheid gaan geven. Kortom TomTom mag wat mij betreft op weg naar 14 euro.

Bpost

Ooit probeerden PostNL en Bpost samen verder te gaan en dit stuitte op een enorm verzet van de Nederlandse regering. Achteraf gezien kunnen we stellen dat zij het bij het verkeerde eind hadden. 

Recent kwam Bpost met prima resultaten. De omzet steeg naar 881 miljoen euro, waar analisten 868 miljoen euro hadden verwacht. Tevens komt er een nieuwe topman, Jean-Paul van Avermaet. Hij gaat in februari aan de slag en dit is positief. 

Net als bij PostNL zien we dat de briefafhandeling langzaam maar zeker terugvalt nu mensen en bedrijven dit via de digitale snelweg doen. Het aantal pakjes stijgt behoorlijk en Bpost is ook in Azië aanwezig en zag daar de omzet met 6,1% stijgen. Naast mijn koopadvies voor PostNL geeft ook de grafiek van Bpost een koopsignaal en mag deze naar 14 euro.

AEX

Afgelopen week schreef ik in mijn column dat de AEX een Sinterklaasdipje mocht laten zien. Traditiegetrouw zien we eind november begin december altijd een dipje tussen de 3 á 5%. Uiteraard zitten er ook weleens jaren tussen dat het wat feller daalt, zoals afgelopen jaar. 

Maar als we uitgaan van 3%, dan zou de index 18 punten mogen dalen. We zijn even hoog geweest met de index op 601 en er is dus nu ruimte naar 583 punten. Als we kijken naar de daggrafiek hebben we steun op 592, 588 en 583. Weerstand zie ik op 598, 603 en uiteraard op mijn koersdoel van 609. 

Ik blijf geloven in mijn eindejaarkoersdoel op 609 en een dip richting 583 geeft dus heel mooie koopkansen.

Beijer heeft zakelijk posities in ING, Fugro en Ahold. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.