10 techaandelen om te kopen voor 2025

Door Belegger.nl op 28 november 2019 08:05 | Views: 14.647

10 techaandelen om te kopen voor 2025

De technologiesector heeft het sinds het begin van 2018 niet altijd even makkelijk gehad; zelfs internetreuzen als Facebook en Google’s Alphabet hadden het af en toe zwaar. Maar als we naar de vooruitzichten op de langere termijn kijken, bijvoorbeeld naar de periode tussen nu en 2025, dan ziet een aantal grote tech-aandelen er ineens erg aantrekkelijk uit - vooral op het huidige prijsniveau.

Op Investorplace zet Harriet Lefton van TipRanks de tien beste techaandelen voor 2025 op een rij. Zij baseerden zich daarbij op de 'Imagine 2025'-selectie van RBC Capital, waarin techaandelen worden besproken die jaar in jaar uit goed presteren.

Alphabet

De eigenaar van Google is volgens analisten die TipRanks heeft ondervraagd een 'strong buy' met een gemiddeld koersdoel van 1455 dollar.

Google heeft veel geld gestoken in kunstmatige intelligentie. Verder maakte het onlangs bekend dat zijn zelfrijdende auto, genaamd Waymo, nu zo’n 10 miljoen mijl heeft gereden. Volgens RCB Capital is Google dan ook 'bijzonder goed gepositioneerd' om marktleider te worden in automobielinnovatie, vooral gezien de aanzienlijke investeringen in de autonome voertuigtechnologie van Waymo.

Nvidia

Ook chipproducent Nvidia is volgens Mark Lipacis van Jefferies de moeite vooral waard vanwege zijn expertise in kunstmatige intelligentie.

Hoewel niet vaststaat wie uiteindelijk de winnaars zullen worden in deze nieuwe technologie, verwacht Lipacis dat Nvidia de concurrentie ver achter zich zal laten met zijn Cuda-software. RBC schat dat inmiddels meer dan een miljoen programmeurs nu met Cuda werken. Lipacis noemt Cuda dan ook “de geheime saus die het hele ecosysteem ondersteunt”.

Amazon

Deze e-commercereus investeert constant in de toekomst via overnames, nieuwe technologie en het aanboren van nieuwe markten.

RBC Capital heeft hoge verwachtingen van robotica. Amazon heeft inmiddels al zo’n 100.000 Kiva-robots aan het werk, en de verwachting is dat een zeer groot percentage van de distributiemedewerkers van Amazon rond 2025 met deze machines zal samenwerken. Dit zou volgens RBC Capital tot een grotere operationele efficiëntie moeten leiden.

Analisten geven Amazon een gemiddeld koersdoel van 2182 dollar.

Rapid7

Wie op zoek is naar een goedkoop aandeel met mooie langetermijnvooruitzichten zit bij Rapid7 goed.

Dit bedrijf, gespecialiseerd in cyberveiligheid middels data-analyse, nam onlangs Komand over, en vergrootte daarmee zijn automatiseringspoot.

Splunk

"Binnen ons software-universum zien we Splunk als een potentiële winnaar in de categorie big data", aldus RBC Capital.

Splunk produceert machine learning software die de data van machines om kan zetten in antwoorden. Analisten geven Splunk een sterk koopadvies, met een gemiddeld koersdoel van 158 dollar.

PayPal

Deze betalingsreus krijgt van analisten een gemiddeld koersdoel van 135 dollar, met een 'moderate buy'-advies.

Waarom zijn analisten zo optimistisch? Ten eerste heeft PayPal een enorme spreiding. En wat het bedrijf uniek maakt ten opzichte van andere techgiganten is dat het zowel consumenten als verkopers bedient.

Apple

RBC verwacht dat Apple net als Amazon flink zal profiteren van de huidige kunstmatige-intelligentietrend.

Rond 2025 wordt de eerste 'iPhone-generatie' volwassen; het is dan 18 jaar geleden sinds de iPhone werd gepresenteerd. Dat betekent dat Apple rond die tijd data heeft verzameld over bijna alle aspecten van iemands leven, van gezondheidsdata tot vakantieboekingen en familie.

Stelt u zich een kunstmatig intelligent systeem voor dat getraind is in het analyseren van deze gegevens. Dat zou volgens RBC “echt een‘ persoonlijke ’assistent zijn” met ongekende mogelijkheden op het gebied van het aanbieden van diensten.

Synopsis

RBC Capital vindt Synopsis, een producent van computerchips voor kunstmatige intelligentie, een van de beste aandelen om te kopen in de chipsector. Het bedrijf zal zeker profiteren van toekomstige technologische trends.

Analisten geven het aandeel een 'sterk' koopadvies, met een gemiddeld koersdoel van 159 dollar.

Micron

Zelfrijdende auto’s en andere applicaties op basis van kunstmatige intelligentie hebben tot een grote toename van data geleid, en dat is goed nieuws voor bedrijven als Micron, een producent van geheugenchips.

Het aandeel heeft een gemiddeld koersdoel van 55 dollar, en een gematigd koopadvies.

Microsoft

Deze oude softwarereus mag in dit rijtje zeker niet ontbreken, want volgens RBC Capital is Microsoft dankzij zijn hybride cloudplatform een van de beste aandelen om te kopen met het oog op toekomstige trends in kunstmatige intelligentie, slimme apparaten in huis en computerspelletjes. Geen wonder dat het aandeel een 'sterk' koopadvies krijgt van analisten.

Zie ook: Lift mee met de best presterende S&P-aandelen van dit jaar

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.