Proost met Heineken

Door Nico Bakker op 28 november 2019 08:55 | Views: 1.982

Proost met Heineken

Met nog een maand handel in 2019 wordt er links en rechts voorgesorteerd op een eindejaarsrally. Beleggers proberen hun portefeuille nog wat op te poetsen, wellicht nog wat laatste aankopen doen, maar welke fondsen komen daarvoor in aanmerking? Kunnen zij met Heineken proosten op een mooi beleggingsjaar 2019?

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven wat een aannemelijke koersroute is.  

Breakout en pullback 

Als ik terug ga naar begin 2019, dan zie ik koersvorming rond 75,00 met een poging op te stomen naar de gemiddelde lijn om deze vervolgens te breken en met een forse witte candle een breakout te starten. Een prima start van het jaar met een rally die uiteindelijk opdroogde bij 103+, een spike weerstand, zo bleek later.

Na een breakout volgt er volgens de spelregels een pullback om de trendomkeer te valideren. Zo ook op deze grafiek, een mooie parabolische beweging naar de eerste Fibo-retracement rond krap 90,00. Niet geheel toevallig ligt ook de SMA als dynamische trendlijn daar in het veld.

De pullback kent een kleine serie lagere toppen en lagere bodems, maar daar komt binnenkort verandering in. Lees maar verder. 

Vervolg uptrend 

Goed, de pullback wordt keurig opgevangen door de Fibo-grid en de SMA-lijn, hetgeen noodzakelijk is om de trend intact te laten. Inmiddels staan er al wat hogere candles en staat de swingteller in een plusstand. De RSI als spanningsmeter blijft wat achter, maar dreigt wel met een upcross met de 50-lijn.

De Up-conditie is dus wel valide, maar een Enter Long coaching-aanbeveling laat nog even op zich wachten. De uptrend mag worden vervolgd, een aanval op de 100+ passage lijkt aannemelijk. 

Koopkansen

De bulls slijpen hun messen en zijn de weg noordwaarts reeds ingeslagen, dus de eerste koopkansen dienen zich aan. Als nu ook binnenkort de RSI boven de 50- lijn uitkomt, zijn er additionele kansen, want dan staan alle indicatoren in de plus.

Het moge duidelijk zijn dat de koers niet onder de 90,00 mag vallen, want dan dreigen de beren met een trendbreuk. Vooralsnog de bulls aan de leiding met mogelijk de 100 op het bord aan het einde van het jaar. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.