10 voorspellingen voor 2020

Door Belegger.nl op 13 december 2019 09:50 | Views: 22.126

10 voorspellingen voor 2020

2020 wordt naar alle waarschijnlijkheid een enerverend beursjaar. De langdurige handelsoorlog tussen de VS en China is nog steeds niet ten einde, terwijl de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november voor nog meer volatiliteit zullen zorgen.

The Street zette in dit artikel tien voorspellingen van marktstrategen, financieel adviseurs en financieel analisten op een rij:

 1. Meer volatiliteit
  Het is een verkiezingsjaar, en de huidige regering-Trump zal er alles aan doen om de bullmarkt, die nu al tien jaar aan de gang is, voort te laten duren.

 2. De wereldwijde economische vertraging zet door
  China blijft vertragen, er zijn signalen dat ook de Amerikaanse economie vertraagt en er is nog geen oplossing voor de handelsoorlog, aldus Ryan Grace, hoofd beleggingen bij dough, een in Chicago gevestigde effectenhandelaar.

 3. De handelsoorlog woedt voort
  De meeste markten hebben al een overeenkomst ingeprijsd, denkt Grace. Hij voegt eraan toe dat er veel zal afhangen van de details van een eventuele deal, en of de meer structurele problemen ook zullen worden opgelost.

 4. De Amerikaanse rente kan verder omlaag
  Hoewel de Federal Reserve heeft aangegeven de rente voorlopig niet verder te verlagen, tenzij de economische omstandigheden wijzigen, is er nog steeds een kans dat het alsnog gebeurt, aldus Grace. Vooral als er een kwartaal is met een groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product van minder dan 1%.

 5. Geen nieuwe records op de beurs
  Het jaar 2019, waarin de Amerikaanse beurzen met 20% of meer stegen, zal zich niet zo snel herhalen, denkt Ron McCoy, topman van investeringsbedrijf Freedom Capital Advisors in Florida. Hij drukt beleggers op het hart om goed te blijven kijken naar de risico’s van elke belegging, en zich niet blind te staren op mooie rendementen.

 6. Macro's doen ertoe
  Greg McBride, financieel hoofdanalist bij Bankrate in New York, raadt beleggers aan zich te concentreren op economische fundamentals zoals werkloosheid en inflatie, en op hun eigen financiële doelstellingen.

 7. De politiek speelt een rol
  Hoewel de meeste opiniepeilingen winst voorspellen voor de Democraten, is President Donald Trump volgens Sports Betting Dime de favoriet.

  Hij heeft nog meer belastingverlagingen beloofd, terwijl het plan van de Democratische presidentskandidaat Elizabeth Warren volgens Bill DeShurko, hoofd van financieel adviesbureau 401 Advisor, tot 12,4% meer belasting zal leiden voor Amerikanen met een inkomen boven de 127.000 dollar.

 8. Waardeaandelen gaan het maken
  Volgens Mike Loewengart, vicepresident investeringsstrategie bij effectenhandelaar E-Trade ETFC in New York, hebben de Fed en de handelsruzie dit jaar een domper gezet op “de positieve vibes” in de Amerikaanse economie.

  Dit jaar deden waardeaandelen het beter dan groeiaandelen, en die trend zal zich in 2020 naar verwachting verder voortzetten.

 9. Lagere bedrijfswinsten
  Na een uitbundig 2019 doen beleggers er goed aan hun verwachtingen voor het nieuwe jaar wat te temperen. Zo zullen lagere bedrijfswinsten in 2020 waarschijnlijk een negatieve impact hebben op de rendementen op aandelen.

  Robert Johnson, hoogleraar financiën van Creighton University in Omaha, verwacht dat de S&P 500 en de Dow Jones elk met ongeveer 5% zullen stijgen.

 10. Lagere rendementen
  Beleggers doen er volgens Chris Osmond, hoofd beleggingen bij Prime Capital Investment Advisors in Kansas City, Missouri, goed aan om de nadruk te leggen op de kwaliteit van hun beleggingen, in plaats van buitensporige rendementen na te jagen.

Lees ook: De 7 beste aandelen voor het nieuwe jaar

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.