Koersdoel omhoog bij Ahold Delhaize

Door John Beijer op 11 december 2019 10:50 | Views: 5.894

Koersdoel omhoog bij Ahold Delhaize

Het sentiment op de financiële markten is opperbest, ondanks een aantal grote onzekerheden. Vanavond staat het laatste rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve van dit jaar op de agenda. Men verwacht geen verandering van de rentetarieven, maar we zijn benieuwd naar de toespraak van voorzitter Powell. Welke hints zou hij gaan geven over het beleid in 2020?

De andere grote vraag is, komt er een deal tussen de VS en China? De adviseur van het Witte Huis, Peter Navarro, liet weten geen aanwijzingen te hebben dat Trump afziet van nieuwe handelstarieven tegen China.

Het is negatief als dat zou gebeuren. Ik blijf bij mijn visie dat Trump pas in 2020 een echte deal met China wil maken en dat hij dit zal gebruiken in zijn verkiezingscampagne.

ECB

De ECB komt morgen met haar rentebesluit en Christine Lagarde zal dan haar eerste toespraak houden als voorzitter van de ECB. De grote vraag onder beleggers is: blijft het beleid in lijn met die van Draghi, of gaat ze de zaken op een andere manier aanpakken? 

Immers, Draghi heeft de markten volop gesteund met het ECB-inkoopprogramma en als dat doorgezet wordt, is dat goed voor de markten. Daarnaast wordt er gewacht op de Britse verkiezingen die donderdag worden gehouden.

AEX

De AEX viel gisteren stevig terug, de index is hoog geweest op 604 punten en viel terug naar 593, om vervolgens weer te herstellen naar 599. De Sinterklaasdip hebben we achter de rug en we maken ons nu op voor de eindejaarsrally richting mijn koersdoel van 609 punten.

Als we kijken naar de daggrafiek hebben we steun op 595 en 593 punten en hebben we weerstand op 601, 604 en op 609 punten, de oude top uit 2001. De trend van de AEX blijft zowel op de dag-, week-, als maandgrafiek positief. De strategie blijft dan ook buy on the dips.

Ahold Delhaize

Het koersdoel van 23,20 euro voor Ahold Delhaize is ruimschoots gehaald. Het fonds blijft een van mijn favorieten en het wordt dus tijd om het fonds opnieuw onder de loep te nemen. Vaste lezers van mijn columns weten dat ik groot voorstander ben van online shopping. Ahold heeft met Bol.com een belangrijke speler op de Nederlandse markt in handen en kan haar ervaring hiermee wereldwijd gaan uitrollen.

Een belangrijke bodem onder het aandeel wordt gelegd door het feit dat men vanaf 2020 voor 1 miljard euro aan eigen aandelen gaat inkopen. Het doel is om het aantal uitstaande aandelen te verkleinen en dat is altijd positief voor ons als aandeelhouder.

Vandaag werd bekend dat Ahold Delhaize de komende jaren 480 miljoen dollar investeert om de leveringsketen voor zijn supermarkten aan de Amerikaanse oostkust volledig in eigen hand te krijgen. Ook dat vind ik een prima strategie van het bedrijf. 

Als ik naar de grafieken kijk, is er nu ruimte naar 25,80 euro en dat is voor het eerste kwartaal 2020 nu mijn nieuwe koersdoel voor Alhold Delhaize.

 

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.