'Eerst forse dip, daarna krachtig herstel'

Door Belegger.nl op 9 januari 2020 12:15 | Views: 9.832

'Eerst forse dip, daarna krachtig herstel'

2020 wordt een jaar waarin de beurzen eerst flink zullen dalen alvorens zich te herstellen op het niveau waar ze nu zijn.

Dat stelt althans François Trahan, hoofd Amerikaanse aandelenstrategie van de Zwitserse bank UBS. Trahan, een van de grootste pessimisten op Wall Street, is wel iets minder pessimistisch over 2020 dan voorheen, aldus CNBC.

Zo verhoogde hij zijn doelstelling voor de S&P 500-index voor dit jaar naar 3250 punten, en dat was eerst 3000 punten. De S&P 500 staat momenteel rond de 3240 punten.

Dip in aantocht

"We verwachten een V-vormig jaar voor de S&P 500. We zien de index worstelen in de eerste helft van 2020, omdat bedrijfswinsten onder druk zullen komen te staan, en krachtig herstellen in de tweede helft van het jaar, als de beurzen op een economische opleving rekenen", schreef hij dinsdag in een notitie.

Trahan mag dan iets minder pessimistisch zijn, zijn nieuwe voorspelling ligt nog steeds onder de verwachting van de meeste analisten op Wall Street. Die voorzien gemiddeld 3330 punten voor de S&P 500 eind 2020.

Tegenvallende bedrijfswinsten vormen volgens de expert het grootste risico voor de S&P 500 op de korte termijn. De analist van UBS verwacht dat de S&P 500 rond mei maar liefst 16% zal dalen wanneer toonaangevende economische indicatoren zoals de ISM-productiegegevens een nieuwe bodem bereiken.

'Grote comeback in tweede jaarhelft'

Na de uitverkoop in mei zullen de beurzen vervolgens een grote comeback maken in de tweede helft van het jaar, als ze gaan profiteren van de lage rentestand, zo voorspelt Trahan.

Hij is een van de weinige analisten op Wall Street niets schreef over de eventuele impact van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. De meeste analisten zien de verkiezingen als een grote risicofactor voor de markten.

Aanbevolen door UBS

Met verhoogde volatiliteit op de markten en de economie in een overgangsperiode, raadt UBS beleggers aan zich te concentreren op aandelen die weinig last hebben van de economische conjunctuur, zoals Kohl's, Morgan Stanley, Delta Air Lines, Qorvo en HP.

Helaas is er geen risicovrije strategie, want volledig overstappen op een riscovolle of risicovrije portefeuille leidt onvermijdelijk tot zeer uiteenlopende resultaten, besluit Trahan.

Zie ook: 10 voorspellingen voor 2020

Reacties

5 Posts
Maan Arkenbosch
0
François Trahan kon wel eens gelijk krijgen. De inflatie in ons land was liefst 2,6% in 2019. en in de E.U. loopt die verder op.Dat betekent dat de kapitaalmarktrente omhoog gaat. Hierop heeft de E.C.B. geen invloed en dus gaat de rente stijgen en de aandelen en obligatiemarkt dalen. De negatieve bijwerkingen van het drukpers Monopoly geld komen meer naar voren. Het besteedbaar inkomen van de bevolking gaat nagenoeg niet vooruit, vooral niet bij gepensioneerden ,welke 30% van de bevolking uitmaken. Dus bij hogere omzet, marge verkrapping en minder winst.De handelsoorlog gaat internationale trekjes krijgen, dus ieder voor zich! Wanneer de problemen in het Midden-Oosten turbulent blijven en de olieprijs stijgt, gaat de inflatie verder omhoog. Aandelen zijn vrij duur geprijsd en al het toekomstige positieve, is al dik in geprijsd!!
suske wiet
0
Het is koffie dik kijken .
Verwacht dat we gewoon verder surfen op de golven .
De lage rente en een hoop kapitaal aan de zijlijn en geen alternatieven .
suske wiet
0
Wie zegt dat het Nadelig is als Trump opnieuw verkozen word ?
Neem dat hij China volledig vrij spel gegeven had .
Dan denk ik dat we slechter af zijn .
Europa zal hij wel met een zachte handschoen aanpakken .
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.