Trump: Elon Musk is een genie

Door Belegger.nl op 24 januari 2020 12:40 | Views: 3.800

Trump: Elon Musk is een genie

Elon Musk, de bestuursvoorzitter van Tesla en SpaceX, is een van de grote genieën ter wereld, vergelijkbaar met uitvinder Thomas Edison.

Dat stelde althans de Amerikaanse President Donald Trump in een interview met CNBC tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

Uitvindingen

We moeten Thomas Edison beschermen en we moeten al deze mensen beschermen die oorspronkelijk de gloeilamp en het wiel hebben bedacht dat soort dingen, aldus Trump. “En hij [Musk] is een van onze genieën en we willen die mensen koesteren."

Musk is niet alleen goed in het produceren van electrische auto’s met Tesla. Hij doet het ook goed in raketten, aldus Trump, refererend aan SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Musk.

Musk en Tesla hebben een bewogen jaar achter de rug. De koers van Tesla zakte in juni naar net onder 177 dollar per aandeel, het laagste niveau in drie jaar tijd. De daling werd ingezet in augustus 2018, toen Musk op Twitter meldde dat hij van plan was zijn bedrijf van de beurs te halen.

Hij kreeg het daarna aan de stok met de Amerikaanse beursautoriteiten en heeft dat plan sindsdien in de ijskast gezet.

Uitstekend derde kwartaal

Trump sprak over de moeilijke tijden voor Musk en Tesla. Een jaar terug hadden ze het over het einde van het bedrijf. En nu hebben ze het ineens over deze geweldige dingen, zei hij.

Nadat Tesla in oktober de markt verraste met winstcijfers in het derde kwartaal, is de koers explosief gestegen. Het aandeel wordt momenteel verhandeld rond de 570 dollar. Dat geeft Tesla een marktkapitalisatie van maar liefst 100 miljard dollar, wat groter is dan General Motors en Ford samen.

Volgens Trump moet Musk het bedrijf laten groeien voor Amerika. Wij helpen hem ook, zei de president van de Verenigde Staten.

Lees ook: De 7 beste autoaandelen van 2020

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.