'Voorlopig geen correctie'

Door Belegger.nl op 27 januari 2020 15:00 | Views: 7.541

'Voorlopig geen correctie'

Legal & General Investment Management (LGIM), een van de grotere vermogensbeheerders in Europa, ziet geen onmiddellijk risico op een aandelencorrectie. De vermogensbeheerder verhoogt de blootstelling aan aandelen van onderwogen naar neutraal.

Dat schrijft Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie bij LGIM, in de outlook voor het eerste kwartaal van 2020.

Goldilocks-scenario

Hij stelt dat de wereldwijde economie zich weer in het zogenaamde Goldilocks-scenario bevindt: een bescheiden groei, een beperkte inflatie en de centrale banken als vangnet bij een terugval. Daarnaast komen uit China weer betere groeicijfers.

“En hoewel we nog steeds in een laat stadium van de economische cyclus zitten, is de situatie niet verslechterd over de afgelopen maanden.” Deze factoren bij elkaar maken dat Van den Heiligenberg voorlopig geen correctie verwacht.

En hoewel de expert vindt dat beleggers te positief zijn over het Fase 1-akkoord tussen de VS en China - omdat het effect al is ingeprijsd door de markt - vindt hij het ook lastig om te zien wat de markten dan wel kan laten ontsporen. “Zeker nu Trump de koersenborden van de S&P 500 als graadmeter voor zijn persoonlijke succes ziet”, schrijft hij.

Valkuilen ontwijken

LGIM heeft dus de blootstelling aan aandelen verhoogd, maar blijft wel voorzichtig. Van den Heiligenberg: “We kiezen voor voorbereiden in plaats van voorspellen. We zetten niet vol in op een beleggingscategorie. Liever proberen we de valkuilen te ontwijken die zijn ontstaan door beleggers die samendrommen in de laatste beleggingstrend.”

Zie ook: Beursfeest nog niet voorbij

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.