7 interessante techaandelen van buiten de VS

Door Belegger.nl op 28 januari 2020 07:40 | Views: 6.890

7 interessante techaandelen van buiten de VS

De Amerikaanse aandelenmarkten staan mede dankzij de goede prestaties van een aantal technologiereuzen op recordhoogte. Maar hoeveel groei zit er nog in Amerikaanse technologiebedrijven?

Volgens Investorplace is het hoog tijd om eens te kijken naar niet-Amerikaanse ondernemingen. Het maakte een overzicht van de zeven beste technologieaandelen van buiten de Verenigde Staten.

ASML

ASML is buiten Nederland niet bepaald een bekende naam, maar toch is het in Brabant gevestigde bedrijf een van de weinige ondernemingen ter wereld die zich specialiseert in de productie van machines waarmee computerchips kunnen worden gemaakt.

Als u een modern digitaal apparaat zoals een smartphone of een tablet gebruikt, is de kans groot dat de chip erin is gemaakt door een product van ASML. Volgens Investorplace is een investering in het Veldhovense bedrijf dan ook een verstandige keus.

Adyen

Het Nederlandse betaalbedrijf Adyen is volgens Investorplace een van de meest riskante internationale technologieaandelen omdat de koers na de beursgang explosief is gestegen. Maar Adyen kent zijn Europese thuismarkt goed en is daarom een gokje waard.

Mercadolibre

Dit Argentijnse bedrijf is het grootste e-commercebedrijf van Latijns-Amerika, dat in een aantal landen zelfs zijn Amerikaanse concurrent Amazon naar de kroon steekt.

Online shoppen is ook in Latijns-Amerika sterk in opkomst. Mercadolibre-aandelen zijn volgens Investorplace een langetermijninvestering waarbij geduld enorme opbrengsten kan opleveren.

Embraer

Deze Braziliaanse onderneming staat vooral bekend om zijn chique vloot privé-jets, maar is ook actief in de lucratieve defensiemarkt.

Alhoewel de koers sinds juli 2000 licht is gedaald, zou een samenwerking met Uber Technologies - om vliegtuigen te ontwikkelen voor de transportbehoeften van morgen - tot een omslag kunnen leiden.

MOMO

Momo, ook wel de ‘Tinder van China’ genoemd, is een app voor video en sociale netwerken. Het bedrijf heeft een grote blootstelling aan de lucratieve markt voor millennials in China. Zo is 80% van de gebruikers van de app tussen de 19 en 32 jaar oud.

Sony

Deze Japanse elektronicareus was ooit de onbetwiste nummer een in de wereld, tot Apple roet in het eten gooide met de introductie van de iPhone. Dat luidde het einde in van de Sony Walkman, maar het bedrijf heeft zich sindsdien met succes toegelegd op andere producten.

Zo maken de meeste producenten van smartphones, waaronder de huidige en toekomstige iPhones, gebruik van sensortechnologie gemaakt door Sony. Verder komt Sony’s succesvolle Playstation-dochter dit jaar uit met de nieuwe PS5 gaming console. Al met al biedt het aandeel Sony beleggers een mooie koopmogelijkheid, aldus Investorplace.

Jumia Technologies

Hoewel de Afrikaanse markt voor online winkelen relatief klein is, heeft Jumia Technologies, ook wel ‘Amazon van Afrika’ genoemd, volgens Investorplace veel potentie.

Tegelijkertijd plaatst Investorplace een kanttekening bij het aandeel: onlangs uitte een belegger beschuldigingen van fraude tegen het Nigeriaanse bedrijf, die verder niet geverifieerd zijn. Dit aandeel is daarom geschikt voor speculanten met een sterk gestel. 

Lees ook: 'Adyen is uniek, maar duur'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.