'Niet-Amerikaanse aandelen klaar voor outperformance'

Door Belegger.nl op 29 januari 2020 08:20 | Views: 5.665

'Niet-Amerikaanse aandelen klaar voor outperformance'

Aandelen wereldwijd zullen dit jaar waarschijnlijk goed presteren. Toch zijn het met name aandelen buiten de Verenigde Staten waar beleggers een outperformance van kunnen verwachten. 

Dat denkt althans Fabiana Fedeli, global head fundamental equities bij Robeco. 

In een outlook laat Fedeli weten optimistisch te zijn over niet-Amerikaanse aandelen vanwege de staat van de macro-economie die zij "veerkrachtiger dan verwacht, met tekenen van uitbodeming" noemt. Ook ziet ze tekenen dat het winstmomentum voor niet-Amerikaanse aandelen niet langer verslechtert. 

Herstel dankzij akkoord China en VS

Ook het akkoord tussen China en de VS is positief. Het biedt volgens Fedeli namelijk hoop dat een verdere escalatie van de handelsoorlog uitblijft. Daarnaast maakt het de weg vrij voor een afgeslankte handelsdeal die zorgt voor wat herstel van zowel het ondernemersvertrouwen als de investeringen door bedrijven.

Deze factoren zouden bijdragen aan een terugkeer van de winstgroei wat volgens Fedeli een positief signaal is voor aandelen wereldwijd. "Een duidelijk opwaarts winstmomentum is het puzzelstukje dat nog ontbreekt, maar we zien de achtergrond positiever worden en katalysatoren ontstaan."

Achtergebleven waarderingen

Ook de asymmetrische risico-rendementsverhouding vormt een pluspunt voor aandelen buiten de Verenigde Staten. Zo bleef de winstgroei van aandelen buiten de VS vrijwel gelijk aan die in de VS, terwijl de waarderingen achterbleven.

Fedeli merkt op dat de consensusverwachting van IBES (Institutional Brokers Estimate System) voor de winstgroei in 2019 1,1% is voor zowel Amerikaanse aandelen als voor aandelen uit opkomende markten. Voor Amerikaanse aandelen betalen beleggers echter een koers-winstverhouding van 20,4x tegenover 14,6 voor aandelen uit opkomende markten. 

Herwaardering van de underdog

Tevens verwacht Fedeli dat aan de stijgende aandelenkoersen in de VS een einde zal komen. Volgens haar berekeningen stegen Amerikaanse aandelen sinds eind 2007 met 194% (totaalrendement in euro's).

"Het rendement van andere regionale markten steekt daar schril bij af: 57% voor Japan, 32% voor Europa en een schamele 27% voor opkomende markten. Het is nu tijd voor een herwaardering van de underdog, zolang de fundamentals maar blijven verbeteren."

Lees ook: 7 interessante techaandelen van buiten de VS

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.