7 aandelen om te kopen in roerige tijden

Door Redactie op 5 februari 2020 08:45 | Views: 19.587

7 aandelen om te kopen in roerige tijden

Het coronavirus domineert het nieuws en de wereldwijde beurzen.
Volgens Investorplace is het in roerige tijden een goed idee om kwaliteitsaandelen te kopen die uw portefeuille extra stabiliteit voor de lange termijn bieden.

Louis Navelier zette in dit artikel de beste zeven aandelen waar u ’s nachts niet wakker over hoeft te liggen op een rij.

Koninklijke Philips

Deze in 1891 opgerichte Nederlandse elektronicareus stond vroeger vooral bekend om zijn gloeilampen. Anno 2020 maakt het medische apparatuur, consumentenelektronica en tal van andere producten.

Philips is een mondiale speler die een redelijk groot gedeelte van de Amerikaanse markt in handen heeft, en ook actief is in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De grootte en het feit dat Philips producten maakt voor het midden en de onderkant van de markt en items maakt die iedereen nodig heeft, maken dit een ijzersterk bedrijf in goede en slechte tijden.

Let wel: dit is geen aandeel om snel rijk mee te worden. De koers is het afgelopen jaar met 20% gestegen en Philips levert een solide dividendrendement van 1,7%.

Chipotle Mexican Grill

Deze Amerikaanse restaurantketen is op de weg terug na grote problemen met de kwaliteitscontrole in het verleden. Chipotle legt nu de nadruk op versheid en gezond voedsel, en speelt daarmee in op een snelgroeiende trend in de sector.

Het aandeel is bijna 30% gestegen sinds april. Het is geen koopje meer, maar nog steeds de moeite waard om te bezitten.

Heico Corp.

Deze Amerikaanse producent van defensie- en ruimtevaarttechnologie mag dan geen bekende naam zijn, maar het bedrijf is actief in een van de snelst groeiende sectoren van de economie.

Naar verwachting zal Heico een belangrijke rol gaan spelen bij de creatie van de zogeheten Space Force, een nieuw onderdeel van het Amerikaanse leger dat actief zal zijn in de ruimte.

De koers van het aandeel Heico is het afgelopen jaar met 45% gestegen, maar er is nog voldoende ruimte voor groei.

Leidos Holdings

Dit defensiebedrijf, dat tot 2013 bekend stond als SAIC, werkt nauw samen met het Amerikaanse leger en de inlichtingendiensten. Medio december nam Leico het onderzoeksbureau Dynetics over voor 1,7 miljard dollar. 

Dankzij de nauwe banden die Leidos al vijftig jaar onderhoudt met het Pentagon en de inlichtingendiensten is het bedrijf goed gepositioneerd voor de volgende groeifase. De koers is in de afgelopen twaalf maanden met 75% gestegen en het aandeel wordt verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 22.

Franco-Nevada Corp

Franco-Nevada is een royalty company: een onderneming die de rechten bezit op een deel van de opbrengst van goudmijnen (of andere delfstoffen), maar de kosten ervan niet draagt. Je zou kunnen zeggen dat Franco-Nevada een soort fonds is voor vastgoedbeleggingen in de goudsector, zonder last te hebben van de bewegingen van de goudprijs.

Het aandeel is het afgelopen jaar met 44% gestegen, en heeft nu een dividendrendement van 0,9%. Een stabiele optie voor wie op zoek is naar blootstelling aan goud in de portefeuille.

NextEra Energy

Deze Amerikaanse onderneming is niet alleen het grootste elektriciteitsbedrijf ter wereld gemeten in marktkapitalisatie, het is inmiddels ook 's werelds grootste producent van wind- en zonne-energie.

Het aandeel is de afgelopen twaalf maanden met 48% gestegen, en noteert tegen een koers-winstverhouding van 34. Dat levert een mooi dividendrendement op van 1,9%.

Microsoft

De softwarereus van weleer heeft zichzelf ide afgelopen tijd met groot succes getransformeerd tot een van de grootste spelers op het gebied van clouddiensten, en heeft momenteel een marktkapitalisatie van maar liefst 1,3 biljoen dollar.

De koers is het afgelopen jaar met 65% gestegen. De huidige koers-winstverhouding is 30, en Microsoft biedt beleggers een respectabel dividendrendement van 1,2%.

Lees ook: De 7 beste aandelen voor uw pensioenportefeuille

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.