3 tips voor beleggen in 5G-technologie

Door Redactie op 6 februari 2020 07:45 | Views: 17.462

3 tips voor beleggen in 5G-technologie

Binnenkort kunt u op uw mobiele netwerk net zo snel internetten als thuis. Dat komt door de aanleg van het mobiele 5G-netwerk.

Sarah Henry, portfoliomanager bij Logan Capital Management, legt in dit artikel van US News uit dat de komst van het mobiele 5G-netwerk veel zal veranderen.

"Het zal naar verwachting meer systeemcapaciteit, hogere snelheden, een verhoogde betrouwbaarheid en een lager energieverbruik opleveren dan 4G-internet."

Beter en sneller

De gemiddelde consument of onderneming die afhankelijk is van draadloze diensten kan dus een betere dekking en veel snellere verbindingssnelheden verwachten op een 5G-netwerk.

Volgens Josh Simpson, beleggingsadviseur bij Lake Advisory Group, zou 5G-internet net zo disruptief voor de sector kunnen zijn als de iPhone. Vanuit beleggersperspectief kunnen 5G-bedrijven en op de beurs verhandelde fondsen interessant zijn voor vroege toetreders.

US News wijst op drie tips als het gaat om beleggen in 5G:

1. Kijk verder dan internetbedrijven

Investeren in 5G is meer dan het aankopen van aandelen in internetaanbieders, zegt Paul Dellaquila, president van Defiance ETF's, die onlangs de Defiance Next Gen Connectivity ETF (FIVG) lanceerde, de eerste 5G ETF.

"Wat 5G zo ontwrichtend maakt, is de breedte van de toezeggingen van bedrijven die de sprong naar 5G willen maken en geloven in de vooruitgang van deze technologie. Veel telecombedrijven, overheden, netwerkaanbieders en hardwarebedrijven werken al jaren aan 5G-capaciteiten en staan nu op het punt van lancering of zijn al gestart."

Neem bedrijven als Qualcomm en Infineon Technologies, die geavanceerde chip-oplossingen bieden voor 5G-infrastructuur. Of ondernemingen die gespecialiseerd zijn in testen en meten, zoals National Instruments of Koh Young Technologies, dat 3D-inspectiesystemen produceert voor mobiele apparaten. En vergeet tot slot Apple niet, dat dit jaar zijn eerste 5G-mobiele telefoon zal lanceren.

"Andere gebieden die zullen profiteren van 5G zijn glasvezeltechnologieën, radio-antennes, apparatuur voor netwerktoegang en bedrijven die zich bezighouden met cloud computing," zegt Anthony Denier, beursdeskundige en bestuursvoorzitter van Webull.

2. Denk aan een goede spreiding

De meest voor de hand liggende manier om te beleggen in 5G is het kopen van individuele 5G-aandelen. U kunt het echter ook doen via beleggingsfondsen als de Technology Select Sector SPDR ETF, indexfondsen als de Pacer Benchmark Data and Infrastructure Real Estate SCTR ETF of onroerendgoedbeleggers als American Tower, Crown Castle International en Digital Realty.

"Een goede manier om in de sector te investeren is om te zoeken naar technologiefondsen of ETF's die zich richten op communicatie", zegt Denier. "Op die manier kunt u een gediversifieerde portefeuille van de sector hebben, waarmee u de winnaars kunt verzilveren en niet al uw geld in één aandeel hoeft te stoppen, wat uiteindelijk een verliezer zou kunnen blijken te zijn."

3. Wees realistisch over het risico

Investeren in nieuwe technologie is uiteraard nooit zonder risico. Mocht de nieuwe technologie een succes zijn, dan zullen beleggers daarvan de vruchten kunnen plukken. Maar het is belangrijk om het rendementspotentieel af te wegen tegen de verschillende risicofactoren.

Investeerders die aandelen in kleinere bedrijven kopen in de hoop dat dit ooit de nieuwe ster aan het 5G-firmament zal worden, zullen naar alle waarschijnlijkheid van een koude kermis thuiskomen.

Volgens Lisa Chai, senior onderzoeksanalist van ROBO Global, is er een simpele oplossing om dit soort risico's te vermijden.

"Omdat het onmogelijk is om de markt te timen en de grote winnaars of verliezers vroeg te kiezen, geloven we dat een goede spreiding, met blootstelling aan bewezen marktleiders de beste 5G-investeringsmogelijkheden biedt", aldus Chai.

Lees ook: 5 kooptips van Wall Street-analisten

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.