10 thema’s voor tech-investeerders

Door Belegger.nl op 12 februari 2020 14:00 | Views: 2.360

10 thema’s voor tech-investeerders

2019 was een topjaar voor de technologiesector, en ook dit jaar zal de sector flink blijven doorgroeienDat stelt althans Justin Post, een analist van Bank of America, in dit artikel van US News.

Bank of America zette tien investeringsthema’s op een rij die dit jaar de technologiesector zullen beheersen.

Groeivertraging

Bank of America verwacht niet dat de Amerikaanse economie dit jaar in een recessie zal belanden, maar voorspel wel een vertraging.

Voor beleggers die willen profiteren van de groei in de techsector, maar tegelijkertijd een meer defensieve benadering willen volgen in een onzekere wereldeconomie, zijn bedrijven met hoge kasstromen en sterke balansen waarschijnlijk de beste optie.

In het geval van een economische neergang raadt Post aan aandelen te kopen in Alphabet, Facebook, Twitter en eBay.

Mediagenieke gebeurtenissen

De Amerikaanse presidentsverkiezingen in november en de Olympische Spelen in Tokyo deze zomer kunnen technologieaandelen als Facebook, Twitter en Snap een fikse duw in de rug geven omdat er meer wordt uitgegeven aan reclame.

Volgens Post is Twitter het best gepositioneerd om te profiteren van de Olympische advertentie-uitgaven. 

Streaming

Een vijfde van de Amerikaanse televisietijd wordt besteed aan streaming. Volgens Bank of America wordt 2020 een topjaar voor het streamen van video op apparaten als smartphones, laptops en tablets.

Nieuwe-mediabedrijven als Netflix, Amazon, Alphabet, Facebook en Snap maar ook gevestigde namen als Walt Disney en Comcast zullen daar flink van profiteren. 

Advertenties plus e-commerce

Het aandeel van Amazon in de Amerikaanse digitale advertentiemarkt is gegroeid van 2% in 2017 naar 9% in 2019. Het bedrijf is nog steeds marktleider, maar Facebook en Google zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van e-commerce op hun eigen platforms.

De toenemende integratie van e-commerce en reclame (advertenties met directe aankoopmogelijkheid) is volgens Bank of America vooral goed nieuws voor Alphabet, Facebook en zelfs Pinterest.

5G-netwerken

De eerste 5G-telefoons zullen dit jaar worden gelanceerd, en daarmee wordt de deur geopend voor veel hogere kwaliteit internetcontent. Ruimere bandbreedte zal de weg vrijmaken voor meer hoge-definitievideo en augmented en virtual reality-content.

De eerste snelheidstesten suggereren dat 5G-netwerken maar liefst 200% tot 800% sneller zullen zijn dan 4G. Bank of America verwacht dat vooral Alphabet, Snap en Amazon van 5G zullen profiteren.

Millennials 

De wereldbevolking bestaat nu voor 46% uit millennials en de jongere Generatie Z. Deze digital natives zijn als eerste generatie opgegroeid met internet en ze zijn altijd online.

Bank of America verwacht dat Snap, Amazon, Alphabet, Netflix en Uber de weg naar de jongere generatie het beste zullen weten te vinden.

Beursgang

Na een aantal beursflops, waaronder Uber, Lyft en WeWork in 2019, zal de voorkeur van veel beleggers dit jaar vooral uitgaan naar groei en winstgevendheid. Potentiële winnaars: Lyft, Pinterest, Uber, Chewy en Peloton.

Verstoorder van het jaar: Airbnb

Bank  of America verwacht dat Airbnb de verstoorder van het jaar wordt. Volgens Post heeft het techbedrijf de aard van de reisbranche volledig veranderd, en heeft het onlangs zijn aandacht verlegd naar vakantieverhuur, luxe, hotel- en bedrijfsreserveringen en zelfs reiservaringen.

Naar verluidt is Airbnb van plan om dit jaar naar de beurs te gaan. Het bedrijf is naar schatting zo’n 31 miljard dollar waard. Volgens Post zijn de partners van Airbnb de potentiële winnaars en concurrenten als Expedia Group en Booking Holdings potentiële verliezers zijn.

Wet- en regelgeving

De verdienmodellen van de grote technologiereuzen zouden onder de loep kunnen worden genomen door de politiek. Techreuzen als Apple, Amazon, Microsoft en Google hebben nu een individuele marktwaarde van meer dan een biljoen dollar. Extra regelgeving zou de bedrijfskosten kunnen opdrijven, bijvoorbeeld in de vorm van boetes.

De grootste techbedrijven kunnen ook last krijgen van anti-monopoliewetgeving. Vooral Facebook, Alphabet en Amazon zijn hier kwetsbaar voor, terwijl Twitter en Snap het risico lopen dat de manier waarop ze gebruikersgegevens verzamelen en inzetten worden gereguleerd.

Langetermijntrends

Een aantal technologische intwikkelingen speelt al langer en is na dit jaar ook zeker nog niet afgerond. Kunstmatige intelligentie/machineleren, bezorgrobots en zelfrijdende auto's zijn de belangrijkste, volgens Bank of America.

Potentiële winnaars: Amazon en Alphabet in kunstmatige intelligentie en Lyft en Uber op het gebied van zelfrijdende auto’s.

Lees ook: De 5 techtrends voor de komende 10 jaar

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.