9 aandelen om te kopen als mensen thuis vast komen te zitten

Door Redactie op 10 maart 2020 09:00 | Views: 22.844

9 aandelen om te kopen als mensen thuis vast komen te zitten

De beurzen hebben deze week opnieuw last van het coronavirus, dat steeds sneller om zich heen grijpt in Europa en de VS. Maar er zijn ook aandelen die van het drama kunnen profiteren.

Gisteren was het opnieuw raak. Wereldwijd gingen de effectenbeurzen hard onderuit. Ook de AEX-index wist de dans niet te ontpringen: maar liefst 7,7% aan beurswaarde ging in rook op. De onrust op de oliemarkt was een belangrijke oorzaak. Maar ook de angst voor een recessie door het coronavirus speelde een rol.

Sommige landen nemen draconische maatregelen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Zo heeft Rome inmiddels alle Italianen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en elke vorm van samenkomst te vermijden.

Er zijn bedrijven die hiervan profiteren, omdat ze producten of diensten leveren waar thuisblijvers veel gebruik van maken.

De Amerikaanse website Investorplace selecteerde negen van dergelijke stay-at-home”-aandelen.

Netflix en Roku

Door de sluiting van honderden scholen en bedrijven hebben veel mensen extra tijd over om naar hun favoriete shows en programma’s te kijken op online streamingdiensten, zoals bijvoorbeeld Netflix.

Ook Roku, een producent van online-streamingapparaten zal daarvan profiteren. Mocht het coronavirus verergeren - en daar lijkt het nu wel op - dan is Netflix volgens Investorplace een van de meer levensvatbare aandelen om te kopen in de nabije toekomst.

Trade Desk

Trade Desk meet de kijcijfers van smarttelevisies, en helpt marketeers met het bepalen van hun digitale mediastrategieën. Trade Desk liet Investorplace deze week weten dat de uitbraak tot nu toe weinig invloed heeft op het bedrijf. Met andere woorden, adverteerders zijn nog steeds aan het adverteren. Dat is wellicht een goede reden om het aandeel te kopen.

Disney

De koers van deze Amerikaanse entertainmentreus is dit jaar met 20% gekelderd. Alhoewel Investorplace verwacht dat het aandeel nog verder zal wegzakken op de korte termijn, is het volgens de website de moeite waard om het fonds de komende maanden in de gaten te houden, en te kopen op de dips.

De pretparken van Disney hebben veel last van de uitbraak, maar het bedrijf heeft onlangs met veel succes een nieuwe online-streamingdienst gelanceerd: Disney+.

Amazon en Alphabet

De online inkomsten van Amazon zijn goed voor meer dan 11% van de totale detailhandelsverkopen de VS, en dat is een van de belangrijkste redenen waarom deze e-commercereus door velen wordt gezien als een van de beste aandelen om te kopen en te houden voor de lange termijn.

Net als Amazon zal ook Google (en dus moederbedrijf Alphabet) naar verwachting flink profiteren van de uitbraak. Mensen die thuis vastzitten zullen immers meer surfen op het web, en dat is goed voor online advertenties.

Fiverr

Fiverr biedt contracten aan voor Amerikaanse ZZP-ers, en zal naar verwachting profiteren van de uitbraak omdat de vraag naar tijdelijke arbeidskrachten zal toenemen.

Slack Technologies

Hoewel veel werkgevers niet zo dol zijn op thuiswerken vanwege het gebrek aan communicatie en controle, zal de huidige crisis wellicht tot een omslag in hun denken leiden. En daar zal een bedrijf als Slack, dat digitale kantoorhulpmiddelen aanbiedt, garen bij spinnen.

Uber

Van deze negen aandelen is Uber het riskantst op de korte termijn, zo waarschuwt Investorplace. Zo zijn er recentelijk berichten in de pers opgedoken over discriminatie van passagiers van Aziatische afkomst. Verder is er natuurlijk altijd een besmettingsrisico als je een taxi neemt.

Aan de andere kant neemt de vraag naar bezorgde maaltijden toe, en dat is goed nieuws voor Uber Eats.

Lees ook: Deze 3 aandelen bieden bescherming bij uitverkoop in tech

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Raven Investment
0
Toch bijzonder om tijdens een crisis aandelen van bedrijven aan te bevelen met price/earnings die richting de 100 gaan, amper winst maken en geen goede cashbuffer hebben om moeilijke tijden te overleven.
Yourt
0
Inderdaad... en dan onder voorwaarden: "als mensen thuis vast komen te zitten". Laat staan dat de besmettingsaantallen stabiliseren en (blijven) dalen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.