8 farmaceutische aandelen voor dividendbeleggers

Door Belegger.nl op 17 maart 2020 08:30 | Views: 19.028

8 farmaceutische aandelen voor dividendbeleggers

Het zijn barre tijden op de wereldwijde beurzen, maar er zijn nog sectoren te vinden die beleggers stabiliteit en een laag risico bieden.

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel beleggers hun portefeuilles grondig aan het herzien zijn. Op Wall Street verkopen handelaren groeiaandelen en wenden ze zich steeds meer tot meer betrouwbare bedrijven met minder risico.

Volgens US News is de gezondheidszorg een van meest betrouwbare sectoren die er te vinden zijn, want mensen overal ter wereld zullen altijd behoefte hebben aan zorg, ongeacht de trends in de consumentenbestedingen.

Wie op zoek is naar stabiele dividendbetalers in de gezondheidszorg, kan deze acht geneesmiddelenbedrijven overwegen.

1. AbbVie

Huidig dividendrendement: 5,2%
Deze ontwikkelaar van geneesmiddelen werd in 2013 door moederbedrijf Abbott Laboratories verzelfstandigd.

AbbVie’s belangrijkste product is Humira, een behandeling voor verschillende auto-immuunziekten, waaronder psoriasis en de ziekte van Crohn.

Verder is het bedrijf bezig met kanker- en hepatitisbehandelingen die zorgen voor een consistente omzet en dividenduitbetaling aan de aandeelhouders.

2. Amgen

Huidig dividendrendement: 3%
Amgen is 40 jaar geleden opgericht, en heeft een rijke geschiedenis van onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen.

Het is tevens een van 's werelds grootste onafhankelijke biotechbedrijven, met een marktwaarde van meer dan 120 miljard dollar.

3. Gilead Sciences

Huidig dividendrendement: 3,6%
Gilead is biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op zeldzame ziekten die vaak over het hoofd worden gezien door andere medische bedrijven.

Dit partnerbedrijf van Galapagos heeft een brede portfolio van geneesmiddelen voor leveraandoeningen, HIV en lymfoom.

4. GlaxoSmithKline

Huidig dividendrendement: 5,6%
Het Britse GlaxoSmithKline geldt als een krachtpatser in de gezondheidszorg, die farmaceutische producten, vaccins en vrij verkrijgbare geneesmiddelen op de markt brengt.

GSK heeft over het algemeen een stabiele omzetontwikkeling, terwijl de gediversifieerde activiteiten het bedrijf nog betrouwbaarder maken dan zijn concurrenten.

5. Novartis

Huidig dividendrendement: 3,5%
Deze Zwitserse farmaciereus biedt geneesmiddelen op recept aan op een groot aantal gebieden, waaronder oogheelkunde, neurologie, immunologie, dermatologie en hart- en vaatziekten.

Het is een van de grootste en meest gerespecteerde geneesmiddelenmakers ter wereld met een marktwaarde van bijna 200 miljard dollar.

Omdat Novartis in Zwitserland is gevestigd, keert het slechts één keer per jaar dividend uit. Maar dat is dan wel een royale uitkering.

6. PetMed Express

Huidig dividendrendement: 4%
Hoewel PetMed Express het kleinste bedrijf in deze lijst is, met een marktwaarde van ongeveer een half miljard dollar, speelt het een dominante rol in de Amerikaanse markt voor diergeneeskundige zorg. Dit marktsegment heeft een waarde van bijna 20 miljard dollar.

Dat maakt PetMed Express net zo betrouwbaar als bedrijven die zich specialiseren in medicijnen voor mensen, en bovendien is het gul met zijn dividend.

7. Sanofi

Huidig dividendrendement: 3,5%
Met een gediversifieerde portefeuille van producten en een marktwaarde van 120 miljard dollar is deze Franse geneesmiddelenreus een van de veiligste aandelen in de sector.

8. Takeda Pharmaceutical

Huidig dividendrendement: 4,5%
Deze Japanse gigant is het grootste farmaceutische bedrijf in Azië, en produceert een groot aantal behandelingen die gericht zijn op aandoeningen van de stofwisseling, gastro-enterologie, neurologie, ontstekingen en oncologische toepassingen.

Lees ook: 9 bedrijven die werken aan een coronavaccin

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.