'Pharming ondergewaardeerd'

Door Belegger.nl op 25 maart 2020 10:20 | Views: 21.383

'Pharming ondergewaardeerd'

De koers van Pharming heeft te lijden onder de wereldwijde corona sell-off, maar dat doet niets af aan de verdiencapaciteit van het biotechbedrijf. Dat stelt Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk in een update. 

Maandag liet CEO Sijmen de Vries weten dat het bedrijf zelf voorlopig nog geen last heeft van de coronacrisis.

Inberg: “Dat 'voorlopig' in het persbericht heeft uiteraard te maken met de maatregelen die overal genomen worden om het virus in te dammen. In principe zullen medicijnen en medisch personeel gewoon getransporteerd blijven worden, maar je weet maar nooit in deze bizarre tijd.’

Volwassen

De jaarcijfers zijn weinig verrassend, maar dat hoort bij een bedrijf dat volwassen wordt, zei de analist eerder al. 

“Pharming behaalde over 2019 een 25% hogere omzet van 169 miljoen euro. Het vierde kwartaal leverde in de VS 50,8 miljoen dollar op, omgerekend in euro’s  is dat 45,6 miljoen. Voor dit jaar voorziet De Vries aanhoudende omzetgroei. Het operationeel resultaat is sterk en hoger dan verwacht, 60,9 miljoen euro. De winst per aandeel over 2019 bedroeg 0,058 euro, wat de koers/winstverhouding voor 2019 doet uitkomen op 20,7.”

Enorme kaspositie

De kaspositie is enorm, maar Inberg waarschuwt dat dit niet verward mag worden met kasposities bij andere biotechbedrijven. “Het bedrag bestaat voor een groot deel uit schulden en is dus geen eigen vermogen. Het moet ooit nog worden terugbetaald.”

“Het geld wordt onder andere gebruikt voor verdere afbetaling van Valeant, verbetering van het productieproces en investeringen in een verkoopapparaat in Europa. Daarnaast wordt rond gekeken naar nieuwe medicijnen die bij het assortiment van Pharming passen.”

Ondergewaardeerd

Gezien de pijplijn en de groei die verwacht wordt, vindt Inberg dat het aandeel ondergewaardeerd is. “Pharming heeft te lijden onder de sell-off, maar dat doet niets af aan de verdiencapaciteit."

Zie ook: 'Meevallertje voor Pharming'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.