12 aandelen om te kopen in opkomende markten

Door Belegger.nl op 30 maart 2020 14:35 | Views: 17.926

12 aandelen om te kopen in opkomende markten

2020 wordt uiteraard geen topjaar op de beurzen, maar opkomende markten als China en Rusland zouden volgend jaar flink kunnen aantrekken. 

Opkomende markten, oftewel landen met een laag inkomen per hoofd van de bevolking met een sterk groeipotentieel, hebben net als de rest van de wereld veel last van de coronapandemie. 

Nu aandelen in opkomende markten veel lager staan, liggen er mooie koopkansen, aldus US News. Hier zijn 12 interessante aandelen uit de opkomende markten om vandaag te kopen:

Alibaba

Deze marktleider op het gebied van e-commerce en clouddiensten in China is het moederbedrijf van Taobao, TMall, Ele.Me en andere platforms.

Het bedrijf, dat een marktwaarde heeft van ongeveer 500 miljard dollar, zal dit jaar niet groeien vanwege het coronavirus, maar analisten verwachten voor 2021 en 2022 een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van maar liefst 27%. De koers is door de coronacrisis met zo’n 20% gezakt. 

Naspers

Deze Zuid-Afrikaanse investeringsmaatschappij belegde in 2001 voor 32 miljoen dollar in het Chinese gamingbedrijf Tencent. Dat belang is vandaag de dag zo'n 130 miljard dollar waard. De huidige marktwaarde van Naspers zelf is ongeveer 60 miljard dollar. 

Mobile TeleSystems

Het Russische Mobile TeleSystems is gespecialiseerd in telecommunicatie en draadloos internet. Net als de rest van de telecomsector, is MBT een langzame maar stabiele groeier, die aandeelhouders beloont met een royaal dividend van meer dan 12%.

Telkom Indonesia

Sinds 1960 is de bevolking van Indonesië verdrievoudigd tot ongeveer 264 miljoen mensen, wat ongeveer drie keer zo snel is als de bevolkingsaanwas in de VS. Het bruto binnenlands product van Indonesië is in 2019 met 8% gegroeid.

TLK, de grootste draadloze internetreus van het land, wordt momenteel verhandeld voor minder dan 13 keer de winst. Het heeft een minimale schuldlast en keert een dividend uit van 4%. 

Taiwan Semiconductor

Deze wereldwijde marktleider van onder meer computerchips for 5G-telefonie boekte vorig jaar een koerswinst van 65%. Het bedrijf heeft amper schulden en betaalt een dividend van meer dan 5%. Analisten op Wall Street hebben een koersdoel van 65 dollar per aandeel voor TSMC.

China Mobile 

Met een klantenbestand van meer dan 800 miljoen abonnees is China Mobile het grootste mobiele telefoniebedrijf ter wereld. Het bedrijf is dankzij een recente focus op onder meer breedband goed gepositioneerd voor de toekomst.

China Mobile heeft een dividendrendement van meer dan 5%, en een gemiddeld koersdoel van meer dan 50 dollar per aandeel. Dat is bijna eenderde hoger dan de koers eind maart.

Arcos Dorados 

Deze Uruguayaanse investeringsmaatschappij is met belangen in meer dan 2100 McDonald’s vestigingen in 20 landen en gebieden in Latijns-Amerika de grootste franchisenemer van de Amerikaanse fastfoodketen. Analisten verwachten een omzetgroei van 10% in 2021.

PetroChina

Net als zijn concurrenten is ook PetroChina, het grootste olie- en gasbedrijf in China, hard geraakt door de instorting van de olieprijzen eerder deze maand. De koers staat momenteel zo’n 50% lager vergeleken met de piek in de afgelopen 52 weken, maar het bedrijf biedt beleggers een royaal dividendrendement van meer dan 7%.

Analisten hebben momenteel een koersdoel van 43 dollar voor het andeel. Dat niveau zal naar verwachting stijgen mochten Rusland en Saoedi-Arabië het eindelijk eens worden over productiebeperkingen.

China Life Insurance 

China Life Insurance is de grootste levensverzekeringsmaatschappij in China, met een marktaandeel van 20%. China Life heeft verschillende groeimogelijkheden, waaronder een robuuste vernieuwing of een verschuiving naar een productmix voor de langere termijn.

Hoewel de aandelen zijn gedaald vanwege het coronavirus, verwachten analisten een omzetgroei van 5% in 2020 dankzij een stijging van de premies met ten minste 8%. Het aandeel heeft een koersdoel van 15,40 dollar, wat 50% hoger is dan de huidige koers.

CNOOC

Dit Chinese olie-exploratie- en productiebedrijf haalt 60% van zijn productie uit offshore-platforms in eigen land. Volgens analisten zal CNOOC middels kostenbeheersing en productiegroei in staat zijn om de lagere olieprijs te compenseren.

Verder heeft het een sterke pijplijn van projecten tot ten minste 2021. CNOOC keert een dividend uit van ruwweg 10%, terwijl analisten een koersdoel hebben van 182 dollar. Dat is bijna 100% meer dan de huidige koers.  

Baidu

Baidu is de meest toonaangevende internet zoekmachine in China. De aandelen zijn na een daling van 27% in 2019 aantrekkelijk geprijsd. Analisten geven Baidu een koersdoel van 147 dollar, wat een stijging suggereert van meer dan 50%.

Cosan

Deze gediversifieerde energieleverancier is een van de grootste bedrijven in Brazilië. Nadat het aandeel onder invloed van de economische crisis in het land in 2016 onder de 3 dollar per aandeel dook, heeft de koers zich inmiddels herstelt tot rond de 20 dollar.

Cosan verkoopt onder meer aardgas, smeermiddelen, brandstoffen en suikerrietethanol, en zal naar verwachting flink profiteren van een opleving in de grondstoffenmarkt. 

Lees meer: Uitzonderlijk: IT en opkomende markten nu defensief

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.