Rabocertificaten: doe mee aan de IEX-ledenactie

Door Redactie op 3 april 2020 17:30 | Views: 3.560

Rabocertificaten: doe mee aan de IEX-ledenactie

DE ECB riep banken op om dividend te schrappen, maar had het niet over rentebetalingen. Onze collega's van IEX nemen het op voor houders van Rabobank ledencertificaten.

Ongetwijfeld bent u op de hoogte van de mededeling van de Rabobank dat de bank drie vergoedingen schrapt op de 6,5% Rabobank-ledencertificaten. Nico Inberg gaf daarover maandag op IEX.nl al de eerste duiding.

Geen vergoeding uitkeren

Op zondag 29 maart jl. heeft Rabobank besloten de vergoeding op de 6,5% Rabobank Certificaten niet uit te keren. Op basis van de mededeling betreft dat drie kwartaaltermijnen van 0,40625 euro per Certificaat. Dat is 121 miljoen euro per keer.

Rabobank stelt een ECB advies te volgen, dat – bij nadere analyse - niet op de Rabo Certificaten van toepassing blijkt te zijn. ECB adviseert om geen dividend uit te keren en definieert dat nader als ‘cash uitkeringen waarover de Algemene Vergadering van Aandeelhouders besluit’. Beiden zijn niet op Rabobank en de Rabobank Certificaten van toepassing.

Ontevreden beleggers: IEX komt in actie

IEX heeft naar aanleiding van klachten van vele ontevreden beleggers actie ondernomen.

  • Oproep gedupeerde beleggers via websites
  • Brief aan Rabobank van 2 april jl.
  • Oprichting van Stichting IEX in Actie
  • Aanbod tot overleg met Rabobank en Stichting AK Rabobank Certificaten

De Stichting IEX in Actie i/o laat zich bijstaan door (juridisch) specialisten. Daarvoor wordt in deze fase geen financiële bijdrage gevraagd aan de aangesloten certificaathouders. Dat zou kunnen veranderen: indien aan aangemelde beleggers een bijdrage zal worden gevraagd, zal daarvoor - uiteraard - vooraf om instemming worden gevraagd.

Al meer dan 3500 aanmeldingen

Het aantal aangemelde gedupeerde Rabobank Certificaathouders is inmiddels opgelopen tot boven de 3500.

IEX in actie roept alle houders van Rabobank Certificaten, inclusief diegenen die op of na 31 maart jl. hebben verkocht, op om zich aan te melden via IEX.nl.

Meld u nu aan voor de IEX-actie


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.