7 videogameproducten om nu te kopen

Door Belegger.nl op 7 april 2020 16:00 | Views: 6.570

7 videogameproducten om nu te kopen

Nu miljarden mensen aan hun huizen gekluisterd zijn vanwege de coronapandemie, draaien makers van populaire computerspelletjes overuren om aan de vraag te kunnen voldoen. Dat zou zich moeten vertalen in grotere winsten voor de grootste namen in de gamingsector, en uiteraard ook voor hun aandeelhouders.

US News zette de zeven beste videogameproducten om nu te kopen op een rij:

1. Microsoft

Microsoft bevestigde onlangs dat de uitbraak van het coronavirus niet zal leiden tot uitstel van de lancering van zijn nieuwe Xbox Series X console dit jaar. Ondertussen spelen recordaantallen mensen spelletjes op Mixer, de livestreamingdienst van Microsoft, de Xbox Game Pass en Xbox Live-diensten.

2. Sony

Net als Microsoft zag Sony onlangs zijn gamingomzet wat teruglopen, omdat de consument wacht op de nieuwe games console, PlayStation 5, die later dit jaar wordt uitgebracht. Toch bestaat er volgens US News weinig twijfel over dat Sony de vruchten zal plukken van de grote toestroom van gamers tijdens de crisis.

3. Nintendo

Nintendo, dat net als Microsoft en Sony tot de drie grootste gamingproducten van de wereld behoort, bevindt zich in een unieke positie tijdens deze crisis. Terwijl de verkoop van Sony en Microsoft traditioneel afneemt voordat er nieuwe consoles worden uitgebracht, heeft Nintendo net een populair nieuw spelletje gelanceerd. 'Animal Crossing: New Horizons' is een grote hit, met een verkoop van 1,88 miljoen exemplaren in Japan tijdens de eerste drie dagen van de verkoop.

4. Activision Blizzard

Net als Nintendo had Activision de release van zijn nieuwe 'Call of Duty: Warzone' niet beter kunnen timen. De free-to-play game trok binnen drie dagen zo'n 15 miljoen spelers.

5. Take-Two Interactive

Alhoewel Activision moeite heeft om zijn e-sporttoernooien draaiende te houden tijdens de coronaviruspandemie, groeit het e-sportsegment bij Take-Two Interactive juist als kool.

Dat is vooral te danken aan een e-sportdeal met de Amerikaanse profbasketbalcompetitie, de NBA, in 2017. Bij gebrek aan echte actie in de basketbalarena’s van de VS, zoeken fans nu massaal hun toevlucht tot virtuele alternatieven, zoals NBA 2K League.

6. Amazon

E-commercereus Amazon verwierf Twitch, 's werelds grootste livestreaming platform, in 2014. Het platform is sindsdien alleen maar gegroeid, met een gemiddelde piek van 1,2 miljoen kijkers in het vierde kwartaal van 2019, en 3,1 miljard bekeken uren in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat is een record.

7. Google’s Alphabet

Net als Twitch is ook Alphabet's YouTube Gaming, de live-streamingdienst van de moedermaatschappij van Google, razend populair geworden tijdens de crisis. Zo is het aantal kijkers in het eerste kwartaal van 2020 met 13% gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019, en bedroeg het totale aantal bekeken uren in dit kwartaal meer dan 1 miljard.

Lees ook: 12 aandelen om te kopen in opkomende markten

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.