Galapagos: buy the dip

Door Nico Bakker op 9 april 2020 08:00 | Views: 14.783

Galapagos: buy the dip

Menig fonds en index heeft onlangs een flinke coronadeuk of zelfs -breuk opgelopen, waarna toch ook weer een zeer dapper herstel volgde. Maar er zijn ook titels die nauwelijks last hebben gehad van alle commotie in de wereld. De trend liep weliswaar averij op, maar bleef keurig intact.

Galapagos is daar een mooi voorbeeld van. Een prima fonds voor trendbeleggers. Lees maar verder.

Flinke tik

Tot voor kort was er sprake van een gestage uptrend, getuige de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddeldelijn in combinatie met positieve indicatorstanden.

Er werd een niveau van 252+ bereikt, maar toen sloeg de vlam in de pan. Met drie forse zwarte candles werd de koers teruggedrukt naar de SMA-lijn rond 150. Er was zelfs sprake van wat oververhitting door de candle onder de SMA. Maar de RSI als spanningsmeter hield de bulls ternauwernood in de race.

Er volgden rap wat witte candles met inmiddels de swingteller in de plus, dus de Up-status lijkt terug te keren op het Dashboard.

Kopen op zwakte

U ziet dat de turbulentie nog wel aanwezig is op dit speelveld. De uitslagen zijn best groot, dus een kortstondige reactie van de beer om een nieuwe uptrend te dwarsbomen is zeer wel mogelijk. De indicatoren sturen echter aan op een hervatting van de uptrend, al dan niet met een extra aanloopje.

Wat de krijtstrepen betreft is er veel speelruimte voor beer en stier. Onder in het veld mag bij circa 160 op steun worden gerekend, terwijl de eerste rode streep pas bij 252+ ligt.

Wacht op wit

Het speelveld is ruim, de vooruitzichten zijn hoopvol, maar de beren kunnen nog een tik uitdelen. Wat doe je dan als trendvolgende belegger? Mijn coaching-aanbeveling is dan steevast “wacht op wit”, ofwel wacht op de juiste kleur van de weekcandle om mee te doen met de bulls.

Zolang dat niet het geval is, blijf je keurig aan de zijlijn wachten, want wie weet draait het ‘kopen op zwakte’-scenario wel naar een keiharde ‘sell’-conditie. U ziet, de kleur van de candle speelt wel degelijk een rol in het timingproces.

Klik om te vergroten

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.