4 aandelen met een hoog dividend of lage schuld

Door Belegger.nl op 9 april 2020 09:00 | Views: 21.308

4 aandelen met een hoog dividend of lage schuld

Na de recente koersdreun zijn beleggers in deze hoogst onzekere tijden vooral gebaat bij stabiliteit, kwaliteit en liquiditeit. Aandelen met weinig tot geen schulden en ondernemingen die dividend uitkeren zijn dan ook een no-brainer.

Vanwege het historisch lage renteniveau is er in de afgelopen jaren een run geweest op goedkope leningen. Dat heeft een enorme schuldenzeepbel voor bedrijven gecreëerd die op elk moment uit elkaar kan spatten, waarschuwt Investorplace. Bedrijven met een lage schuldenlast zullen volgens de beleggingswebsite het best in staat zijn om de pandemie te overleven.

Omdat het bijna onmogelijk is om de bodem van de markt te timen, kan het verstandig zijn om langzaamaan te beginnen om aandelenposities op te bouwen. Het is uiteraard wel verstandig om selectief te zijn, gezien de risico's.

Investorplace tipt vier aandelen met weinig schuld of een hoog dividend:

1. Facebook

Facebook heeft minder geld in kas dan andere techreuzen zoals Amazon, Netflix en Google, maar het concern heeft geen cent schuld. Mede daarom verwacht Investorplace dat Facebook een van de grote winnaars zal zijn tijdens een corona-recessie.

Hoewel Facebook ongetwijfeld last zal hebben van een terugval in de advertentie-uitgaven door bedrijven, zal de sociale mediareus de komende maanden naar verwachting een enorme toename van de gebruikersaantallen op Instagram, Facebook, WhatsApp en Messenger zien, omdat steeds meer mensen vanuit hun huis met elkaar in contact proberen te blijven.

2. Google’s Alphabet

Alphabet, het moederbedrijf van zoekmachine Google, heeft een bescheiden schuldenlast, met een robuuste kasstroom die sterk genoeg is om aan de betaalverplichtingen te kunnen blijven voldoen. Daar komt nog bij dat Alphabet 90 miljard dollar in kas heeft, wat van pas zal komen als de concurrentie in problemen komt door liquiditeitstekorten.

Deze enorme hoeveelheid geld stelt Alphabet in staat om tijdens de komende recessie te investeren in onderzoek en ontwikkeling, zoals zelfrijdende auto’s, in plaats van dat het management zich zorgen hoeft te maken over de levensvatbaarheid van het bedrijf.

3. 3M

Net als bedrijven met een lage schuldenlast bieden ook ondernemingen met een solide dividenduitkering stabiliteit voor beleggers.

Inmiddels hebben veel bedrijven, waaronder een groot aantal Europese banken en verzekeraars, hun dividenduitkeringen tijdelijk stopgezet op verzoek van de centrale banken. Op die manier blijft er namelijk extra geld over om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Maar er zijn ook bedrijven die in staat zijn om hun dividendbetalingen voor te zetten. 3M, een van de grootste leveranciers van mondkapjes in de VS, is daar volgens Investorplace een van.

3M is een ware dividendaristocraat: het is een van de weinige bedrijven die de afgelopen 50 jaar stelsmatig zijn dividenduitkeringen heeft opgeschroefd. Het dividendrendement bedraagt momenteel 4,26%, en Investorplace gaat ervan uit dat een verlaging het laatste is wat het bedrijf zou willen doorvoeren.

4. Lockheed Martin

Dit Amerikaanse defensieconcern - tevens vliegtuigbouwer - is in veel opzichten een betrouwbare investering, zo meent Investorplace. Er staat momenteel voor 144 miljard aan orders uit, inclusief de nieuwe F-35 oorlogsvliegtuigen en raketten van het concern. Dat biedt beleggers veel stabiliteit.

Het dividendrendement van Lockheed is met 2,6% niet zo riant als dat van 3M. Maar het concern is volgens Investorplace ook in staat om dividend te blijven uitkeren als de economische sitautie verslechtert.

Check ook: 38 goedkope kwaliteitsaandelen om nu te kopen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.