Vier beleggingsthema’s voor de komende tien jaar

Door Belegger.nl op 26 mei 2020 15:00 | Views: 3.919

Vier beleggingsthema’s voor de komende tien jaar

Mobiele technologie, clouddiensten en bedrijven met een op abonnementen gebaseerd business model speelden de afgelopen tien jaar een grote rol. Wat zal het volgende decennium ons brengen?

The Motley Fool ging op onderzoek uit en vond dat vier beleggingsthema’s de komende tien jaar zullen domineren.

1. Direct leveren aan de klant

Dankzij de vooruitgang op het gebied van clouddiensten en technologie is het nu mogelijk om vrijwel elk product bij de klant thuis af te leveren.

Zo heeft de Amerikaanse sportkledingreus Nike een systeem opgezet dat directe levering aan de consument vergemakkelijkt, van een fitness-app tot een schoenabonnementdienst voor kinderen. En entertainmentbedrijf Disney is de concurrentie aangegaan met Netflix met de creatie van zijn eigen streamingkanalen, waaronder Disney+ en Hulu.

Hoewel de gezondheidszorg zich nog in de beginfase bevindt van deze ontwikkeling, doen zorgbedrijven die deze stap al hebben gemaakt, zoals Teladoc Health, het zeer goed, nu mensen noodgedwongen maanden thuis hebben moeten zitten vanwege het coronavirus.

Bedrijven die slim inspringen op de direct naar de klant-trend, zullen het de komende jaren goed doen, zo voorspelt The Motley Fool.

2. Digitaal bankieren

Aandelen in bedrijven die zich met digitale transacties bezighouden waren de grote winnaars in de jaren 2010. Consumenten betalen immers steeds minder met contant geld, en deze ontwikkeling is door de coronacrisis nog eens versneld.

Online-betaalbedrijven als PayPal en Square, die beide goedkeuring hebben gekregen van de Amerikaanse overheid om de stimuleringscheques voor huishoudens en particulieren te verwerken, springen slim op deze trend in met nieuwe apps die er vooral op gericht zijn om het betaalgemak voor de consument nog verder te vergroten.

3. Nieuwe communicatienetwerken

Clouddiensten zouden ook de komende tien jaar een snelgroeiende industrie moeten blijven, maar een explosie van data die dichter bij de bron moeten worden verwerkt, zal leiden tot een ander soort cloud: edge networks. Dat houdt in dat data aan de rand van een netwerk wordt verwerkt, in plaats van in een gecentraliseerd datacentrum.

Naar verwachting zullen nieuwe 5G-telecommunicatienetwerken daarbij een grote rol spelen. Verizon is de 5G-marktleider in de VS, maar een van de meest winstgevende manieren om in te zetten op nieuwe mobiele communicatietechnologie is middels het beleggen in hardware- en softwareleveranciers als Nvidia en Qualcomm.

5. Ecommerce voor kleine bedrijven

Wanneer een recessie toeslaat, zijn vooral kleine bedrijven de dupe van de krimpende economische activiteit. Restaurants, sportscholen en andere instellingen die afhankelijk zijn van menselijk contact hebben tijdens de lockdowns veel schade geleden. Toch waren de quarantainemaatregelen niet voor elk kleinbedrijf een regelrechte ramp.

Zo stegen de online verkopen in de VS in de maand april met maar liefst 22% vergeleken met een jaar terug. Dat heeft weer geleid tot vraag voor websitebouwers en online winkelbeheerplatforms als Shopify, Wix.com en Etsy. De omzet van Shopify steeg in het eerste kwartaal bijvoorbeeld met 47% tot 470 miljoen dollar, terwijl er 62% meer winkels op het platform werden gebouwd tussen 12 maart en 24 april.

Online winkelen ontwikkelt zich dus sneller dan voorheen, en kleine bedrijven zoeken naar manieren om zich aan te passen.

Hoewel de recessie ongetwijfeld tot een afname van de totale economische activiteit zal leiden, zullen kleine bedrijven die in een digitaal format werken het leeuwendeel van de winst pakken zodra de economie zich herstelt.

Lees ook: 10 investeringsthema’s voor de komende 10 jaar

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.