‘S&P 500 naar nieuw record in augustus’

Door Belegger.nl op 29 mei 2020 12:25 | Views: 6.193

‘S&P 500 naar nieuw record in augustus’

De grootste klappen voor de economie als gevolg van de coronapandemie liggen achter ons, en daarom zal de S&P 500-index rond augustus een nieuw record kunnen bereiken.

Dat stelt Barry Bannister, hoofdanalist institutionele aandelen bij investeringsbank Stifel. Bannister voorspelde vlak voor het dieptepunt van de coronacrash op 23 maart dat de aandelenmarkten zich fors zouden herstellen. En hij kreeg gelijk met zijn bottom call: de leidende Amerikaanse beursindices stegen in april als nooit tevoren.

Hoewel Bannister erkende in eerste instantie volledig overvallen te zijn door de pandemie, voorspelde hij op 19 maart dat de S&P 500 eind april weer rond de 2.750 punten zou staan. De index was daar al op 18 april, waarna Bannister zijn koersdoel opschroefde naar 2.950 punten.

'Bodem bereikt'

Volgens CNBC heeft Bannister zijn doel voor de S&P 500 verhoogd tot 3.250 punten voor eind augustus. Dat zou een stijging zijn van 7% ten opzichte van het slot van woensdag.

Bannister deed deze voorspelling onder meer op basis van economische data over de Amerikaanse consument, de dienstensector en de industrie, die suggereren dat de bodem is bereikt en dat er lichte verbetering plaatsvindt.

De S&P 500 daalde tijdens de coronacrash met zo’n 34% ten opzichte van het hoogtepunt op 19 februari. De beursgraadmeter staat momenteel nog maar 10,3% onder het record.

In een notitie aan zijn klanten op woensdag schreef Bannister dat de ongekende monetaire stimulans van de Amerikaanse centrale bank, de Fed, en de fiscale stimuleringsmaatregelen van de overheid een cruciale rol hebben gespeeld op de beurzen.

Cyclische aandelen

De beursexpert wees er verder op dat cyclische aandelen het beste hebben gepresteerd sinds het dieptepunt op 23 maart. Maar gemeten vanaf 19 februari, toen de S&P 500 een nieuw hoogterecord brak, zijn de cyclische sectoren juist het zwakst.

Bannister raadt beleggers dan ook aan vooral in cyclische aandelen te investeren, zoals de financiële sector, de energiesector, de industrie en materialen.

In een recessie worden aandelen vaak verhoudingsgewijs duurder terwijl de bedrijfswinsten afnemen. En door de dalende opbrengsten van staatsobligaties waren de koers/winstverhoudingen toch al aan het stijgen, aldus Bannister.

De recente beursrally zou een positief teken kunnen zijn voor de richting van het Bruto Binnenlands Product in de VS in het derde kwartaal. Dat zou kunnen leiden tot een hogere winst per aandeel in 2021.

Bannister staat niet alleen in zijn optimisme. Lees ook: 'Nieuwe beursrecords dit jaar reëel'

Reacties

2 Posts
frankvl
0
RodolfoBoxo
0
..maar als je vermogend bent en macht hebt kan je de de beurs makkelijk manipuleren tot zekerheid
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.