Topanalisten zetten in op deze 5 aandelen

Door Redactie op 9 juni 2020 08:45 | Views: 29.123

Topanalisten zetten in op deze 5 aandelen

Welke aandelen gaan de komende zes maanden de show stelen nu de Amerikaanse economie tekenen van herstel vertoont? CNBC ging op onderzoek uit. 

Hier zijn de vijf favoriete aandelen van de best presterende analisten op Wall Street volgens TipRanks: 

Moderna 

De koers van biotechnologiebedrijf Moderna is dit jaar met maar liefst 205% gestegen, wat vooral is toe te schrijven aan zijn veelbelovende coronavirusvaccin. Dit kandidaatvaccin, genaamd mRNA-1273, is door de Amerikaanse regering op een speciale voorkeurslijst gezet.   

Toch is de rally volgens analist Hartaj Singh van Oppenheimer nog lang niet voorbij. Singh, die een koopadvies heeft voor Moderna, heeft een koersdoel van 108 dollar per aandeel. Moderna wordt momenteel verhandeld op 59,10 dollar.

Lees verder: De kanshebbers voor een vaccin tegen Covid-19

Microchip

De koers is 12% gestegen sinds deze Amerikaanse microchipproducent vorige week zijn de omzetverwachting voor het tweede kwartaal verhoogde tot bijna 1,29 miljard dollar, tegen 1,25 miljard dollar eerder. Ook stelde het bedrijf de verwachte winst per aandeel bij tot 1,44 dollar (tegen 1,35 dollar eerder), vanwege een sneller dan verwacht herstel in de aanvoerketen.  

Volgens Hans Mosesmann, een analist van Rosenblatt, is Microchip 'goed gepositioneerd' voor de tweede helft van het jaar, vanwege de sterke pijplijn aan producten. Hij hanteert een koersdoel van 110 dollar voor het aandeel. 

Lyft

Dit Amerikaanse carpoolbedrijf krijgt van Youssef Squali, analist bij SunTrust Robinson, een koersdoel van 49 dollar per aandeel. De koers van Lyft, dat dit jaar op een daling van 20% staat, sloot afgelopen vrijdag op 36 dollar. Squali verwacht dat de versoepeling van de lockdownmaatregelen, met name aan de Amerikaanse westkust, tot een versnelling van de omzetgroei zal leiden. 

AMD 

De koers van deze Amerikaanse halfgeleiderproducent staat year-to-date op een winst van 15%. Analist Gus Richard van Northland Securities heeft een koersdoel van 67 dollar per aandeel, vooral omdat het bedrijf volgens hem goed gepositioneerd is voor de lancering van nieuwe game consoles van Sony en Microsoft in de tweede helft van dit jaar. De spelcomputers worden aangestuurd door microchips van AMD. Het aandeel sloot gisteren op 52,97 dollar.  

Lululemon

De koers van dit populaire yogakledingmerk staat year-to-date op een winst van 40%. Onlangs verhoogde Rafe Jadrosich, een analist van Bank of America Merrill Lynch, zijn koersdoel van 230 dollar per aandeel tot 340 dollar per aandeel (op moment van schrijven noteert het aandeel rond de 315 dollar).

Dit vooral omdat de naamsbekendheid van Lululemon sinds maart is versneld. Verder verwacht Jadrosich een sterk herstel van de omzet nu veel winkels weer heropenen. 

Bekijk hierna: Zo belegt Bill Gates tijdens de coronacrisis

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.