Hoe miljonairs beleggen tijdens een berenmarkt

Door Belegger.nl op 23 juni 2020 08:45 | Views: 18.868

Hoe miljonairs beleggen tijdens een berenmarkt

Hoe investeren rijke mensen tijdens een economische neergang of een bearmarkt? US News ging op onderzoek uit en komt met zes tips voor een 'miljonairsmentaliteit'.

Een bearmarkt, die gekenmerkt wordt door een koersdaling van 20% of meer vanaf de laatste top, kan gemakkelijker te weerstaan zijn als u goed gediversifieerd bent en voor de lange termijn belegd.

Volgens US News zijn dit de belangrijkste aandachtspunten:

1. Weersta de neiging om te rennen

Bij het eerste teken van een berenmarkt kunt u in de verleiding komen om uw aandelen snel te verkopen om eventuele verliezen beperkt te houden. Dat is in de meeste gevallen niet de juiste strategie.

"Investeerders moeten hun investeringen kunnen vasthouden tijdens een economische neergang of een berenmarkt", zegt Marc Doss, regionaal hoofd beleggingen bij Wells Fargo Private Bank in San Diego. "Sommige investeerders verkopen tijdens een recessie en missen daardoor de herstelfase."

Om een gedwongen verkoop te vermijden raadt Doss aan om voldoende liquide middelen aan te houden waarop u kunt terugvallen in barre tijden. 

2. Denk groot, doe klein

U zult gefocust moeten blijven op uw doelstellingen en tegelijkertijd strategisch moeten zijn met uw acties. "Miljonair-investeerders denken vijf of tien jaar vooruit", zegt Clark Kendall, topman van Kendall Capital in Rockville, Maryland.

Dat houdt onder meer in dat u moet gaan nadenken over hoe de economie en de markten er straks uit zullen zien, hoe de consumenten geld zullen uitgeven en wat de renteprognose kan inhouden.  

"Ze beheren risico's door een reeks kleine beslissingen te nemen en weten dat elke beslissing een verkeerde beslissing kan zijn", aldus Kendall. "Maar een reeks van goed doordachte kleine beslissingen zal meestal beter zijn dan één make-of-break grote beslissing."

Veel miljonair-investeerders vertrouwen op een langzame en stabiele opbouw van hun portefeuille, zei Ryan Shuchman, partner bij Cornerstone Financial Services in Southfield, Michigan. 

Lees verder: El-Erian: Koop kleine beetjes en wees voorzichtig

3. Automatiseer uw inleg

Het automatiseren van uw beleggingen kan twee dingen voor u doen.

Ten eerste zorgt het ervoor dat u profiteert van de kracht van dollar cost averaging (regelmatig kleine beetjes kopen) en samengestelde rente. Ten tweede kan het u helpen de valkuilen te vermijden die verbonden zijn aan pogingen om de markt te timen. 

Volgens Tim Quillin, financieel analist en partner bij Aptus Financial in Little Rock, Arkansas, is de hoeveelheid tijd die een individu in de markt doorbrengt belangrijker dan de timing in de markt.

Wanneer beleggers hun geld uit de markt halen, moeten ze twee keer gelijk hebben: wanneer ze hun aandelen verkopen en wanneer ze weer in de markt gaan investeren.

"De droevigste beleggingsfouten zien we wanneer mensen proberen de markt te slim af te zijn, meestal door het verkopen van aandelen tijdens periodes van onzekerheid zoals eind 2008 of begin 2009, of zelfs december 2018", aldus Quillin.

4. Weet wat u bezit

Weten wat u bezit en waarom u het bezit is een goed advies om te investeren in elk type markt. Dit principe kan worden toegeschreven aan Gerald Loeb, oprichter van handelskantoor E.F. Hutton & Co.

"Hij was waarschijnlijk de eerste echte speculant in groeiaandelen omdat hij altijd de financiën van elk bedrijf dat hij kocht analyseerde,” zegt C.J. Brott, oprichter van Capital Ideas in Dallas, Texas. "Loeb koos toen één enkele reden voor het bezit van de aandelen. Hij noemde dat de ‘heersende reden' voor eigendom."

Als die ‘heersende reden’ niet meer gold voor een bepaalde belegging, deed Loeb het van de hand. Dat stelde hem in staat  om zonder aarzeling iets te verkopen. "Het hielp hem ook om zijn verliezers te verkopen en de winnaars vast te houden, zolang de heersende reden nog intact was", legt Brott uit.

Zie ook: 'Beleg in bedrijven van miljardairs'

5. Breng uw portefeuille in evenwicht

Herbalanceren van uw portefeuille kan helpen om verliezen te minimaliseren. Dit is volgens aandelen- en optiehandelaar Peter Roselle uit Treasure Coast, Florida van cruciaal belang.

"Je had moeten kijken naar je vermogensallocatie toen de aandelenkoersen stegen en zich aanpasten – en hetzelfde geldt bij een daling", stelt Roselle.

"Voor de meeste mensen betekent dit dat je het aandelengedeelte van de portefeuille moet aanvullen, omdat dalende aandelenkoersen erin resulteren dat vastrentende waarden een groter deel van de portefeuille uitmaken."

6. Blijf de bearmarkt in perspectief zien

Hoewel bearmarkten veel beleggers angst kunnen aanjagen, is het belangrijk om de zaken in het juiste perspectief te houden. Ze zijn niet eeuwigdurend. En toegeven aan angst kan uw investeringsdoelen belemmeren.

"Paniekverkopen in een berenmarkt of aan de onderkant van een berenmarkt leidt vaak tot meer schade aan uw beleggingsportefeuille op de lange termijn", zei Drue Kampmann, mede-oprichter van True Financial Partners in Bettendorf, Iowa.

Volgens Kampmann hebben miljonair-investeerders genoeg ervaring om zich te realiseren dat een neerwaartse spiraal lucratieve koopmogelijkheden kan bieden.

"Zet de emotie opzij en kijk naar een bearmarkt vanuit een opportunistisch perspectief in plaats vanuit angst", raadt Kampmann aan. “Historisch gezien volgen de beste dagen in de aandelenmarkt enkele van de slechtste.”

Zie ook: 4 dingen die u kunt leren van rijke beleggers

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.