7 aandelen om te kopen nu de wereldeconomie opstart

Door Redactie op 6 juli 2020 10:50 | Views: 22.141

7 aandelen om te kopen nu de wereldeconomie opstart

Doordat China het isoleren en behandelen van mensen die besmet zijn met het coronavirus zo gedisciplineerd heeft aangepakt, kan het land de economie nu weer openen.

De rest van de wereld volgt dat voorbeeld. Terwijl de wereldeconomie weer op gang komt, zullen internationale aandelen het beste tot hun recht komen. Hun geografische diversiteit is een groot voordeel, aangezien de sterke groei in heropende landen tijdelijke sluitingen op andere plaatsen kan compenseren.

Slimme beleggers kunnen een geografisch gediversifieerde portefeuille opbouwen, maar dat is niet eenvoudig. Er zijn immers wisselkoersrisico's waarmee rekening moet worden gehouden.

Aandelen in wereldwijde conglomeraten bieden uitkomst voor de langere termijn. Bovendien krijgen beleggers het voordeel van risicospreiding.

Investorplace zette de zeven beste internationale aandelen op een rij. Deze bedrijven hebben allemaal een goede geografische spreiding en zullen flink profiteren van de heropeningen.

Unilever

Deze Brits-Nederlandse consumentengoederengigant kende een vlakke omzetgroei in het eerste kwartaal als gevolg van de lockdowns. Naarmate de consument terugkeert naar de winkels, zou de omzet van Unilever zich moeten herstellen.

Toch moet de onderneming zich aanpassen aan de steeds groter wordende invloed van de thuisblijvers. In plaats van te vertrouwen op ijsjes en etenswaren verkocht door restaurants en cafés, zal Unilever een omslag moeten maken naar producten voor in huis.

Overweeg uw aanschaf wel zorgvuldig; volgens TipRanks hebben analisten een gemiddeld koersdoel van 43,06 euro per aandeel, terwijl het aandeel nu 48,01 euro noteert. Maar sowieso biedt het bedrijf een mooi dividend van 3,3% voor inkomensbeleggers.

Procter & Gamble

Deze Amerikaanse consumentengoederenreus is net als Unilever min of meer recessiebestendig. Het maakt immers dingen die we in ons dagelijks leven steeds meer nodig hebben, waaronder schoonmaakproducten en handgels.

In het eerste kwartaal verhoogde P&G zijn dividend met 6% tot ongeveer 79 cent per aandeel. Stock Rover schat de reële waarde van het aandeel op 160,53 dollar (huidige koers: 120,88 dollar).

Naar verwachting zal P&G zijn operationele marge zien toenemen naarmate de economie aantrekt. De nettomarge ligt waarschijnlijk hoger dan bij de concurrentie.

Alibaba

Dit Chinese e-commerce bedrijf is relatief goedkoop, wat er volgens Investorplace op duidt dat de markten wellicht de sterke groei van online winkelen onderschatten. China neemt het voortouw met de heropening van de economie, en daar zal Alibaba van profiteren. Met 780 miljoen klanten in China en 180 miljoen in de rest van de wereld is Alibaba in een mooie positie om zijn marktaandeel verder te laten groeien.

Het aandeel is genoteerd aan de NYSE voor 223,60 dollar en heeft volgens Investorplace een reële waarde van 265,42 dollar. Met een koers-winstverhouding van minder dan 30 heeft het een uitstekend groeiprofiel.

Coca-Cola

Net als Unilever heeft ook Coca-Cola zijn advertentie-uitgaven verlaagd. De frisdrankgigant heeft aangekondigd deze maand niet te zullen adverteren op social media. Dat zou erop kunnen wijzen dat de omzetgroei van het bedrijf aan het vertragen is, en dat advertenties die daling niet kunnen stoppen.

Het aandeel is in de afgelopen vijf jaar bijna eenderde van zijn waarde verloren. Volgens Tipranks hebben analisten een gemiddeld koersdoel voor het aandeel van 51,40 dollar.

Met een koers-winstverhouding van minder dan 20 bij de huidige koers van 44,88 dollar zijn de aandelen volgens Investorplace "te goedkoop om te negeren, vooral nu de internationale markten weer opengaan." en dan noemen ze nog niet eens het dividendrendement van nu 3,4%.

Toyota

Autobedrijven kampten tijdens de wereldwijde lockdowns met grote dalingen in de verkoop. De heropeningen zouden dus moeten leiden tot een opleving.

Toyota wordt niet alleen verhandeld tegen een gunstige koers-winstverhouding van ongeveer 10, het heeft ook een goede reputatie. Het Japanse bedrijf staat bekend om zijn betrouwbare auto's die minimaal onderhoud vergen. Toyota voorspelt dat de verkoop zich tegen eind 2020 zal herstellen tot het niveau van vorig jaar.

Kimberly-Clark

De koers van dit Amerikaanse bedrijf hield goed stand tijdens de pandemie, vanwege de enorme vraag naar toiletpapier in het afgelopen kwartaal. De koers schommelt al een tijd tussen de 130 en 145 dollar, maar het aandeel is volgens Investorplace klaar voor een sprong naar boven.

Met een gestroomlijnde internationale toeleveringsketen en effficiënte bedrijfsvoering zou de koers flink kunnen aantreken als de vraag in regio’s zoals Azië, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland zich herstelt.

AstraZeneca

Deze Britse farmaciereus werkt momenteel samen met de Universiteit van Oxford aan een veelbelovend vaccin tegen het coronavirus. Het AZD1222-vaccin zal vanaf augustus worden geproduceerd door de Italiaanse farmaceut Catalent. Verder heeft het een aantal geneesmiddelen tegen kanker in ontwikkeling die zich in de laatste stadia van klinisch onderzoek bevinden.

De brutomarge van Astra-Zeneca is 49,9%, en kan mogelijk stijgen als de economie weer open gaat.

Lees ook: 12 Europese aandelen voor de tweede jaarhelft

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.