6 tips van topanalisten

Door Belegger.nl op 7 juli 2020 08:55 | Views: 13.513

6 tips van topanalisten

Waar gokken de beste analisten van Wall Street dit kwartaal op in deze hoogst onzekere tijden?

Aan de ene kant nam het aantal banen in de VS in juni met het verrassend hoge aantal van 4,8 miljoen toe. Aan de andere kant maakt een hernieuwde stijging van het aantal coronabesmettingen veel beleggers behoorlijk zenuwachtig.

CNBC selecteerde de zes favoriete aandelen van de (volgens data van TipRanks) best presterende analisten van Wall Street.

Gilead Sciences

Dit Amerikaanse biofarmaceutische bedrijf werd onlangs door Brian Abrahams van RBC Capital getipt als het beste aandeel voor het derde kwartaal. Abrahams heeft voor Gilead een koopadvies staan, met een koersdoel van 88 dollar per aandeel. Dat is 16% meer dan de huidige prijs.

Gilead staat dit jaar 17% hoger, mede door optimisme over remdesivir, een middel tegen covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Maar Gilead heeft nog meer troeven achter de hand, waaronder Biktarvy, een medicijn tegen HIV dat onlangs met veel succes werd gelanceerd. Verder is filgotinib, tegen ontstekingsziektes als reumatische artritis en de ziekte van Crohn, volgens Abrahams een "potentiële kaskraker" voor Gilead. 

Qualcomm

Michael Walkley, een analist bij Canaccord Genuity, verhoogde onlangs zijn koersdoel voor deze Amerikaanse halfgeleiderproducent van 102 dollar per aandeel naar 115 dollar. Dat is 24% hoger dan de huidige koers.

Nu de verkopen van smartphones weer aan het herstellen zijn van de Coronacrisis kan Qualcomm volgens Walkley bij uitstek profiteren van de introductie van vijfdegeneratie communicatietechnologie (5G). De koers is dit jaar met 5% gestegen.

Uber

Mark Mahaney, een analist van RBC Capital, heeft hoge verwachtingen van dit Amerikaanse techbedrijf. Hij geeft een koersdoel van 52 dollar, wat een aanzienlijk opwaarts potentieel zou betekenen van 68%.

In een rapport van 2 juli roemde Mahaney het naar zijn mening ervaren managementteam en de concurrentiepositie. Hij ziet een aantal positieve factoren voor de winstontwikkeling, waaronder een betere concurrentiedynamiek, waardoor het bedrijf minder hoeft toe te leggen op ritten, en prijszettingsvermogen op de lange termijn.

Activision Blizzard

Laura Martin, een analist bij Needham, krijgt steeds meer vertrouwen in deze Amerikaanse videogamesproducent. Ze verwacht dat de toegenomen vraag naar games tijdens de lockdown op een hoog niveau zal blijven tot januari volgend jaar. Ook heeft de beursvorser hoge verwachtingen van de nieuwe e-sportstoernooien die AB organiseert.

Geen wonder dat Martin, die een koopadvies geeft voor Activision Blizzard (AB), onlangs haar koersdoel voor de komende twaalf maanden verhoogde van 75 dollar naar 90 dollar per aandeel. Dat betekent een upside van 15% ten opzichte van de huidige prijs. Het aandeel staat dit jaar al 31% hoger.

Tesla

Analist Colin Rusch van Oppenheimer voorspelt een koers van 968 dollar per aandeel voor deze Amerikaanse producent van elektrische en zelfrijdende auto’s.

Tesla staat dit jaar maar liefst 189% hoger. Het bedrijf meldde onlangs dat het 90.650 voertuigen had geleverd tijdens het tweede kwartaal, waar analisten er gemiddeld 68.380 verwachtten.

Om de waarde van Tesla op de lange termijn te bepalen, zullen beleggers volgens Rusch gaan letten op de bruto-marges dit kwartaal, vooral in China. Hoewel de vraag naar de auto’s van Tesla een heikel punt blijft voor sceptici, denkt Rusch dat het bedrijf nog steeds nieuwe kopers aantrekt. Ook is het bezig met het doorvoeren van kostenbesparende maatregelen.

Wix

De koers van webdienstverlener Wix is dit jaar meer dan verdubbeld. Naved Khan, analist bij SunTrust Robinson, verhoogde onlangs zijn koersdoel van 215 dollar per aandeel naar 290 dollar. Dat is het allerhoogste van alle analisten op Wall Street die Wix volgen.

"Wij zijn zeer positief over Wix na gesprekken met verscheidene webontwikkelingsbedrijven," aldus Khan, die grote verwachtingen heeft van innovaties als een nieuwe e-commerce oplossing met een online betaalsysteem, Wix Payments.

Meer: 5 aandelen aangeraden door topanalisten

Reacties

2 Posts
Johannes Servatius
0
Colin Rusch gaf 30 juni een koopadvies voor Tesla met een koersdoel van $968,- terwijl de slotkoers van de dag ervoor $1009,35 bedroeg. Gisteren was de slotkoers $1371,58. Voor wat betreft Tesla was en is het koersdoel dus reeds achterhaald.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.